Hoppa till huvudinnehållet

P-beslutet är överklagat

Publicerad:
Glenn Svensson
glenn.svensson@hjotidning.se
Fram till i lördags var det 2 timmar och p-skiva som gäller i hamnen.
Fram till i lördags var det 2 timmar och p-skiva som gäller i hamnen. Foto: Lars-Ola Carlén

Beslutet av kommunfullmäktige gällande P-avgifter i hamnområdet är nu överklagat till förvaltningsrätten. I förra veckan rådde en viss osäkerhet om så var fallet.

Den klagande parten har bilagt en lista med 35-talet namnunderskrifter till domstolen där man hävdar att likställighetsprincipen ska gälla. Man vänder sig mot att det inte ska gälla något undantag från parkeringsavgifter för bil med båt och släp.

Fullmäktige fattade beslutet om P-avgifterna på sitt sammanträde 15 april och beslutet togs i full enighet. Den klagande gör även en komplettering och tillägg i målet. Det gäller att en av de beslutande KF-ledamöterna ifrågasätts angående jäv och hänvisar till Kommunallagen.

Artikeltaggar

HjoPolitik

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.