Hoppa till huvudinnehållet

s/s Trafik ångar på igen

Publicerad:
s/s Trafik kan åter göra turer på Vättern efter nya, lättade restriktioner.
s/s Trafik kan åter göra turer på Vättern efter nya, lättade restriktioner. Foto: Tobias Larsson Franzén

Äntligen! Ångfartyget Trafik kan nu återigen göra turer på Vättern. De lättade restriktionerna i veckan gör att ångaren kan lämna hamnen i Hjo med passagerare för rundturer på Vättern, med början på lördag.

– Vi kommer att köra två timslånga rundturer på lördag och sedan kör vi efter turlistan i sommar, berättar en både lättad och glad Seved Gericke, ordförande i Sällskapet Trafiks Vänner.

Efter att ha legat vid kajen i Hjo hamn under hela förra sommaren på grund av coronapandemin kan ångfartyget återigen segla ut på sjön med passagerare.

Under vintern har medlemmarna i Trafiks vänner ägnat sig åt renoveringsarbete och när ångfartyget stävar ut ur hamnen kan passagerarna trampa på det nya fördäcket som lagts enligt konstens alla regler.

Med de nya, lättade restriktionerna som trädde i kraft 1 juli kan Trafik ta emot passagerare och påbörja sommarens turer.

– Vi tolkar de nya restriktionerna så att vi kan ha 50 passagerare under däck och 50 på däck med avstånd, säger Seved Gericke.

Det blir en sommar med såväl rundturer på Vättern som turer till Vadstena, Visingsö, ångbåtsjazz och charterturer.

– Vilka datum och turer som gäller går att läsa på vår hemsida, upplyser Seved Gericke.

Artikeltaggar

HjoTransportTurism

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.