Hoppa till huvudinnehållet

Söndagsnöje i Korsberga

Publicerad:

Korsberga Bygdegårds fleråriga tradition med sommarcafé lever vidare, och allt fler besökare verkar hitta till festplatsen där fikabrödet står uppdukat.

Inger Bengtsson, Caroline Dahlgren och Ingvar Gustafsson tycker att sommarcaféet är trevligt. "Det är gott fika och mysigt med gamla kaffekoppar", menar de.
Inger Bengtsson, Caroline Dahlgren och Ingvar Gustafsson tycker att sommarcaféet är trevligt. "Det är gott fika och mysigt med gamla kaffekoppar", menar de. Foto: Emma Björnell

Varje söndag i juli arrangeras sommarcafé i Korsberga Bygdegård. Premiärtillfället blev en succé med fler gäster än någonsin, och även i söndags var många kaffesugna på plats ute i bygdegårdens grönskande park.

– Första gången i år hade vi över hundratjugo gäster här, vilket är ett glädjande rekord, säger Bo Frid, ordförande i Korsberga bygdegårdsförening.

Några som besökte parken den första söndagen i juli var Birgit Möller, Siv Holmén samt Henrik och Astrid Dalberg.

– Vi alla har bott i Korsberga tidigare så vi har varit här på danser förr. Nu är det nostalgi att komma hit för att fika, och det har blivit en årlig tradition, berättar de.

Birgit Möller, Henrik och Astrid Dalberg samt Siv Holmén har som tradition att besöka bygdegårdens sommarcafé varje år.
Birgit Möller, Henrik och Astrid Dalberg samt Siv Holmén har som tradition att besöka bygdegårdens sommarcafé varje år. Foto: Emma Björnell

Glass och kaffebröd

I serveringen står kaffe med allehanda sorters hembakta kakor uppdukade. Nytt för i år är att det även finns glass att svalka sig med.

– Kakorna smakade underbart gott, tycker Ulla Jögi från Hjo som besökte bygdegården tillsammans med barnbarnet Oliwer Jögi och Lennart Franson från Göteborg.

I söndags gästades arrangemanget av Ann-Louise Friberg från Lidköping. Hon kåserade om kaffetåren och allt vad den innebär i form av bland annat bakverken och porslinet.

"Ett bra sätt att umgås på, och jättegott fika!" Så sammanfattar Ulla Jögi, Oliwer Jögi och Lennart Franson söndagens besök i Korsberga bygdegård.
"Ett bra sätt att umgås på, och jättegott fika!" Så sammanfattar Ulla Jögi, Oliwer Jögi och Lennart Franson söndagens besök i Korsberga bygdegård. Foto: Emma Björnell

Sugna på att ses igen

Vid bra väder äger sommarcaféet rum utomhus i parken bakom bygdegården, men vid dåligt väder kan serveringen och sittplatserna flyttas in. Även då kommer det dukas med säkra avstånd mellan borden.

– Vi märker ju att folk är sugna på att träffas och det är roligt att kunna hitta på saker på sommaren, menar Bo Frid.

I och med lättnaden av restriktionerna vågar bygdegårdsföreningen anordna aktiviteter även framöver.

– Vi har planerat in ett dagläger för sommarlovslediga barn, en sommarkonsert liksom teater i höst. Nu hoppas vi på att restriktionerna fortsätter gå åt det bättre hållet, avslutar Bo Frid.

Det kan vara svårt att välja sort när faten är fyllda av olika hembakta småkakor, bakverk, bullar och muffins, med mera.
Det kan vara svårt att välja sort när faten är fyllda av olika hembakta småkakor, bakverk, bullar och muffins, med mera. Foto: Emma Björnell

Artikeltaggar

Ann-Louise FribergHjoMat och dryckNöje/KulturTurism

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.