Hoppa till huvudinnehållet

Många tävlingar i veckan

Publicerad:
Martin Friman tävlingsdebuterade under golfveckan, som pågår tills på söndag.
Martin Friman tävlingsdebuterade under golfveckan, som pågår tills på söndag. Foto: Emma Björnell

En rejäl regnskur invigde årets golfvecka, men detta till trots var det varm stämning på Hökensås Golfklubb.

Sex tävlingar på sex dagar. Det är upplägget för Hökensås Golfklubbs golfvecka, som gick av stapeln i tisdags och avslutas på söndag. Totalt kommer närmare sex hundra tävlande att finnas på plats, vilket glädjer både klubben och golfrestaurangen.

– Uppslutningen är god och vi hoppas att alla deltagare lyckas spela bra på banorna, säger klubbchef Calle Sjöö.

Han berättar att golfbanan kantats av problem under våren, men att allt är åter tillrätta.

– Vi har haft en tuff vår då banorna drabbades av snömögel. Men banarbetarna har gjort ett kanonjobb och vi är glada över att allt är i ordning igen, förklarar klubbchef Calle Sjöö

Klubbchef Calle Sjöö är nöjd över golfveckan hittills.
Klubbchef Calle Sjöö är nöjd över golfveckan hittills. Foto: Emma Björnell

"En fantastisk utsikt"

Exakt hur många år golfveckan har anordnats är svårt att svara på, men konceptet är väl beprövat.

– Jag har varit med på golfveckan i över trettio år och det är väldigt bra arrangerat, tycker Göran Tegnelund.

Han och spelkamraterna Thomas Johansson och Mikael Eriksson förklarar att golfbanan anlades på 1960-talet, och därefter har byggts till och utvecklats.

– Det är en fin bana med en fantastisk utsikt, menar de.

"Bra mat, fantastisk utsikt och fin bana", så beskrivs golfklubben av medlemmarna Göran Tegnelund, Thomas Johansson och Mikael Eriksson.
"Bra mat, fantastisk utsikt och fin bana", så beskrivs golfklubben av medlemmarna Göran Tegnelund, Thomas Johansson och Mikael Eriksson. Foto: Emma Björnell

Flest klubbmedlemmar

Veckans sex tävlingar riktar sig till amatörer. Startlistorna består av många personer som är medlemmar i Hökensås Golfklubb, men även spelare från andra orter är välkomna.

– Vi är från Västerås men åker runt i Sverige och spelar golf, berättar Camilla och Mikael Linder.

Camilla Linder från Västerås ställde upp på golfveckans premiär i tisdags.
Camilla Linder från Västerås ställde upp på golfveckans premiär i tisdags. Foto: Emma Björnell

Sponsrade tävlingar

Alla tävlingar är sponsrade av olika företag. Den första tävlingen ägde rum i tisdags, och bestod av en singelrunda på 18 hål.

I onsdags spelades fyrboll-bästboll på 18-hålsbana. Det innebär att deltagarna spelar två och två och får tillgodose sig sina bästa resultat. Torsdagen bjöd på en tävling i par på 27-hålsbana. Spelet var uppdelat i bästboll, greensome och foursome. I foursome och greensome använder spelarna helt eller delvis samma boll.

Även under fredag är det full aktivitet på anläggningen, när en tvåmanna scramble står på programmet.

Likaså bjuder lördagen på en scramble med 18 hål, men då med tre spelare per lag. Avslutningsvis spelas ytterligare en greensome på söndag.

I par- och tremannatävlingarna avgörs lagen genom lottning. En förändring i golfveckans upplägg är att alla tävlingar påbörjas med löpande start, i stället för att spelarna startar samtidigt men på olika delar av banan. Detta gör arrangemanget mer smittsäkert. Det hålls inte heller några prisutdelningar.

Går alltid förbättra sig

Vad som lockar golfspelare till sin sport är individuellt, men de flesta spelare är överens om att motionen, sällskapet och den friska luften bidrar till att aktiviteten blir rolig.

– Ja, golf är en sport med bra upplägg. Alla kan spela mot alla och det finns alltid saker man kan bli bättre på, tycker deltagarna Thomas Thurén, Marin Friman och Jan Andersson.

Thomas Thurén, Martin Friman och Jan Andersson gillar variationen och tillgängligheten som finns på Hökensås golfklubb.
Thomas Thurén, Martin Friman och Jan Andersson gillar variationen och tillgängligheten som finns på Hökensås golfklubb. Foto: Emma Björnell

Artikeltaggar

GolfHjoHökensås golfbanaHökensås GolfklubbSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.