Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Nu får det vara nog!

Publicerad:
Lars-Ola Carlén
larsola.carlen@hjotidning.se
Medlemmarna i Kommunal får betala med hälsan när arbetsgivarna vill göra plånboken tjockare, anser insändarskribenten.
Medlemmarna i Kommunal får betala med hälsan när arbetsgivarna vill göra plånboken tjockare, anser insändarskribenten. Foto: Lars-Ola Carlén

Till Hjo Kommun som inför arbetstid utifrån så kallade hälsoscheman.

Det här är en fråga som gör mig riktigt förbannad – inte bara över den uppenbara provokationen i att gömma usel arbetsgivarepolitik bakom ett tramsbegrepp som ”hälsoschema”, utan också för att konsekvenserna för de som arbetar i vård och omsorg nonchaleras.

Det har inget med hälsa att göra för den enskilde medarbetaren. Det är möjligen Hälsoschema för den kommunala ekonomin.

Hälsoscheman är ett reklamord som är hopkokat av konsulter bakom ett tangentbord utan någon som helst tanke på personalens välbefinnande.

Nej, syftet är att spara pengar på verksamheten. Och än mer provocerande är det att arbetsgivarna ser det som nödvändigt att göra besparingar nu. I pågående pandemi och samtidigt som det regnar 4 miljarder kronor över kommunerna.

I min värld går det inte ihop. Nej, det finns inget skäl överhuvudtaget att införa sådana här konsultscheman. Det gör mig riktigt förbannad.

Jag tycker att det talar sitt klara språk. Det är medlemmarna i Kommunal som får betala med hälsan när arbetsgivarna vill göra plånboken tjockare.

Nu får det vara nog!

Arbetande Hjobo

Artikeltaggar

HjoKommunalÅsikter

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.