Hoppa till huvudinnehållet

Bästa med Hjo på sommaren?

Publicerad:
Emma Björnell
emma.bjornell@hjotidning.se

Som ett gem dras till en magnet, dras turisterna till Hjo. Men vad är det egentligen som lockar hit besökare från hela landet om somrarna?

Genom frågan ”Vad är det bästa med sommarstaden Hjo?” fick Hjo Tidning reda på några anledningar till varför semesterfirare vill besöka vår drygt 600 år gamla stad.

Foto: Emma Björnell

Maria Warne, Nora:

– Det bästa är nog Vättern och alla trevliga matställen. Vi är ute på road trip och stannade här. Hjo är ju en av trästäderna, precis som Nora.

Foto: Emma Björnell

Lena Wennerdal, Skara:

– Staden är mysig och närheten till vattnet är det bästa. Jag och min familj har åkt hit för att bland annat äta glass.

Foto: Emma Björnell

Martin Stafström, Malmö:

– Jag har bara varit här en timme, men Vättern är fantastisk! Jag och familjen åker runt Vättern i stället för den planerade Italienresan.

Foto: Emma Björnell

Ewy Karlsson, Tidan och Kajsa Holmstedt, Töreboda:

– Hjo är lagom nära för en dagsutflykt. Det är mysigt här vid Vättern.

Foto: Emma Björnell

Elisabet Wästlund och Hugo Lindblad, Göteborg:

– Vi kom nyss hit och har inte hunnit se så mycket. Men det är en stad med gammal charm. Trots att det är småskaligt så känns allt väldigt levande, med fina butiker och mycket folk.

Artikeltaggar

Fritid och livsstilHjoHjo kommunResorSemesterTurismVättern

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.