Hoppa till huvudinnehållet

Calle Sjöö testar en ny bana

Publicerad:

Efter många år med motorsporten som huvudsyssla har Calle Sjöö nu flyttat från crossbanorna till Hökensås golfbana. I vintras tillträdde han som ny klubbchef för Hökensås GK, vilket han ser som ett spännande uppdrag.

Calle Sjöö har varit klubbchef på Hökensås golfklubb i knappt ett halvår. Utsikten, gemenskapen och faktumet att anläggningen är Sveriges enda KRAV-märkta golfbana är sådant som sätter guldkant på arbetsdagarna.
Calle Sjöö har varit klubbchef på Hökensås golfklubb i knappt ett halvår. Utsikten, gemenskapen och faktumet att anläggningen är Sveriges enda KRAV-märkta golfbana är sådant som sätter guldkant på arbetsdagarna. Foto: Emma Björnell

I februari axlade Calle Sjöö rollen som Hökensås Golfklubbs klubbchef, efter Malin Ingsten.

– Jag trivs superbra! Det är en kanonfin klubb, tycker Sjöö.

Det nya uppdraget blir det första för honom inom golfen, men att arbeta med sport är inget nytt.

– Jag har varit lärare på cross och endurogymnasiet, berättar Calle Sjöö.

Dessförinnan tävlade han som professionell enduroförare, och har bland annat VM-tävling på sitt CV. Nu har han alltså sadlat om till en lugnare aktivitet.

– Jag kände att kroppen inte längre fixade motorsporten och jag var sugen på att testa något nytt, förklarar Calle.

Valet föll då på att börja spela golf, vilket han började spela i slutet av crosskarriären. Bollsporten på gräsbanorna är något han lovordar.

– Det är natur, motion och gemenskap på en gång.

Unik bana i Sverige

En stolthet för golfklubben på Hökensås är att den har Sveriges enda KRAV-godkända golfbana. Klubben samarbetar med bland andra jordbruksverket och hushållningssällskapet.

– Vi arrenderar marken av Almnäs, som satsar på ett ekologiskt lantbruk, berättar Calle Sjöö och fortsätter:

– Att golfbanan är KRAV-märkt innebär till exempel att vi inte använder bekämpningsmedel. Vi vill ta vårt största ansvar och detta är något vi är otroligt stolta över. Vi tror och hoppas att även andra golfklubbar hakar på framöver.

Vill stärka vi-känslan

Som ny klubbchef ser Calle många möjligheter för golfanläggningen.

– Det är ett fantastiskt läge med lockande utsikt och bra stämning, menar han.

Just stämningen är något som Calle gärna vill utveckla ännu mer.

– Jag vill gärna vara med och skapa en ännu starkare gemenskap. En vi-känsla där vi tillsammans är en klubb.

Slutligen, har du några ledord för arbetet?

– Visionen är att tillsammans skapa en golfbana där alla vill vara, inte bara golfspelare. Vi vill till exempel att golfrestaurangen ska locka andra besökare utöver spelare, avslutar Calle Sjöö.

Artikeltaggar

GolfHjoHökensås GKHökensås golfbanaHökensås GolfklubbNäringslivSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.