Hoppa till huvudinnehållet

Sjöström imponerade – vidare till OS-semi

Publicerad:
Sarah Sjöström simmade 100 meter fritt på torsdagen, under fredagen var det halva distansen som gällde.
Sarah Sjöström simmade 100 meter fritt på torsdagen, under fredagen var det halva distansen som gällde. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Sarah Sjöström simmade på 24,26 och tog sig vidare till lördagsmorgonens semifinal på 50 meter fritt.

Drygt åtta och en halv timme efter att ha blivit OS-femma på 100 meter fritt var det återigen dags för Sarah Sjöström att hoppa i bassängen i Tokyo simarena, i försöken på halva distansen 50 meter fritt.

Sjöström hade inga problem med att gå vidare.

Michelle Coleman, som simmade före Sjöström, fick däremot inte simningen att stämma och slutade sjua och näst sist i sitt heat på tiden 24,84 och tog sig inte vidare.

Sjöström imponerade i sitt försöksheat och vann på tiden 24,26, vilket var fjärde bästa tid av de som tog sig till semifinalerna. Snabbast i försöken var Emma McKeon, Australien, på tiden 24,02.

Före damernas försöksheat på 50 fritt simmade herrarna sina försök på samma distans. Där slutade svenske Björn Seeliger sjua och näst sist i sitt heat på tiden 22,19 och på 23:e plats totalt, vilket inte gav någon semifinalplats bland de 15 bästa. Amerikanske stjärnan Caeleb Dressel, som hittills tagit två OS-guld i Tokyo, var snabbaste manlige simmare på tiden 21,32.

Sarah Sjöström, som tog tre medaljer varav ett guld på 100 meter fjäril vid sommarspelen i Rio de Janeiro för fem år sedan, har inte kommit upp i samma höga internationella toppnivå under årets OS. Huvudanledningen är att hon i februari halkade på en isfläck och fick en armbågsfraktur, vilket påverkat hennes OS-uppladdning.

I måndags slutade Sjöström sjua och näst sist i OS-finalen på just 100 fjäril och tidigt under fredagsmorgonen svensk tid blev det en femteplats på 100 fritt, en distans hon tog brons på i Rio.

David Hjorter/TT

Artikeltaggar

OSSimsportSportTokyo

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.