Hoppa till huvudinnehållet

Rally-quiz genom Hjo

Publicerad:
Den digitala tipsrundan rally-quiz Skaraborg pågår fram till och med 30 september.
Den digitala tipsrundan rally-quiz Skaraborg pågår fram till och med 30 september.

Just nu pågår ett rally-quiz i Skaraborg med besök i bland annat Hjo.

Det finns många pärlor att upptäcka i Skaraborg under sensommaren. Turistorganisationerna har samlat några favoriter i rally-quiz Skaraborg, en digital tipsrunda under augusti till september som lockar till besök runt om i Skaraborg.

I appen Kulturväg Skaraborg finns rally-quizet på tillfälligt besök. Qvarnstensgruvan i Lugnås, Sörboleden i Lundsbrunn, Axevalla Hed, Främmestads hembygdsmuseum, Levene Äng och Kulturkvarteret i Hjo är några exempel på platser.

Totalt finns cirka 25 platser inlagda med bilder och information. Många av dem ligger vid ett café eller en restaurang, andra inbjuder till picknick. När man besöker platsen dyker en fråga upp i appen att besvara.

– Sensommaren i Skaraborg bjuder på många fantastiska upplevelser. Med rally-quiz Skaraborg vill vi på ett lekfullt sätt locka till dagsturer och helgutflykter, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Resan startar man genom att ladda ner appen Kulturväg Skaraborg. Sedan är det bara att ge sig ut på sin tipsrunda.

Tävlingen pågår till 30 september.

Artikeltaggar

HjoKulturkvarteretNyheter

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.