Hoppa till huvudinnehållet

Nytt rekord för bokförsäljningen i Sverige

Publicerad:
Ny statistik från Svenska Bokhandlareföreningen och Svenska Förläggareföreningen visar att bokförsäljningen har ökat under första halvåret 2021. Arkivbild.
Ny statistik från Svenska Bokhandlareföreningen och Svenska Förläggareföreningen visar att bokförsäljningen har ökat under första halvåret 2021. Arkivbild. Foto: Amir Nabizadeh/TT

Förra året satte bokförsäljningen i Sverige nytt rekord – och även 2021 ser ut att bli ett rekordår. Försäljningen av böcker fortsätter nämligen att öka, enligt statistik från Svenska Bokhandlareföreningen och Svenska Förläggareföreningen.

Bokförsäljningen ökade med hela 10,2 procent under det första halvåret 2021, jämfört med samma period förra året. Det gäller både fysiska och digitala böcker. Det var dock näthandeln som stod för ökningen, medan den fysisk bokhandeln minskade.

Försäljningen i nätbokhandeln och digitala abonnemangstjänster (ljudböcker, e-böcker) ökade med 14,7 procent respektive 18,6 procent. Fysisk bokhandel och dagligvaruhandel minskade sin försäljning med 8,0 respektive 1,9 procent.

Viktor Andersson/TT

Artikeltaggar

FörsäljningLitteraturNöje/KulturSverige

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.