Hoppa till huvudinnehållet

Regnet det bara öste ner

Publicerad:
Flera grusvägar och uppfarter utmed Vättern söder om Hjo drabbades av det kraftiga regnet där gruset rann ut på 195:an och ställde till bekymmer för bilägare.
Flera grusvägar och uppfarter utmed Vättern söder om Hjo drabbades av det kraftiga regnet där gruset rann ut på 195:an och ställde till bekymmer för bilägare. Foto: Lars-Ola Carlén

Översvämning, nedfallna träd och bortspolade vägar med risk för ras på 195:an. Natten till tisdagen drog ett kraftigt regnväder in över Guldkroksbygden och skyfallet gav närmare 180 millimeter regn i Gate på bara några timmar.

Det var många i Fågelåstrakten som vakande upp till mängder av vatten i sina trädgårdar och på vägar under tisdagen. Från måndagskvällen drog ett kraftigt regnväder in över Guldkroksbygden vilket medförde stora mängder regn på kort tid. Det uppmättes närmare 180 millimeter på vissa ställen i bland annat Gate.

 • Regn Gate Fågelås
  Regn Gate Fågelås Foto: Lars-Ola Carlén
 • Foto: Tommy Geidenmark
 • Foto: Tommy Geidenmark
 • Regn Gate Fågelås
  Regn Gate Fågelås Foto: Lars-Ola Carlén
 • Regn Gate Fågelås
  Regn Gate Fågelås Foto: Lars-Ola Carlén
 • Regn Gate Fågelås
  Regn Gate Fågelås Foto: Lars-Ola Carlén

På länsväg 195 fick trafiken stängas av på ett körfält under morgonen då flera träd fallit över vägen och det fanns risk för ras i höjd med Gate.

Många mindre vägar drabbades med mycket vatten och grus rann ut på 195:an mellan Linderydskorset och länsgränsen vid Rinkabäck.

Nära Linderydskorset uppstod problem på väg 193 då vägen översvämmades mellan Linderyd och Isleryd på tisdagsmorgonen. Trafiken påverkades i båda riktningarna och först vid niotiden flöt trafiken på som vanligt.

Träd föll över vägbanan och det fanns risk för ras på länsväg 195 i höjd med Gate där ett körfält stängdes av för trafik.

Grusvägar spolades bort under skyfallet.

Stora mängder vatten forsade fram på vägarna runt Gate. Här är vägen vid Torp översvämmad.

Flera träd föll över 195:an och fick tas om hand av väghållaren.

Närmare 180 millimeter regn föll i Fågelås under några timmar.

Artikeltaggar

GateHjoTransportVäderVättern

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.