Mer än fördubbling av covidpatienter i regionen

Vård & omsorg | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Till skillnad från de andra mindre sjukhusen i regionen ligger Skaraborgs sjukhus på ett fortsatt lågt intag av covidpatienter.
Foto: Helene Magnusson
På en månad har antalet inlagda patienter med covid-19 på sjukhusen i Västra Götalandsregionen ökat från 24 till 59.
Det är tre av de mindre sjukhusen som sticker ut, Skaraborgs sjukhus ligger däremot fortfarande med låga patientsiffror.

Den 25 augusti finns det totalt 59 inlagda patienter med covid-19 på sjukhusen i Västra Götalandsregionen. Det är en ökning med sju patienter sedan i måndags. Av dessa vårdas 14 på intensivvårdsavdelning (IVA), en ökning med en patient.

Den snabbaste ökningen syns på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås, från två till elva patienter på tre veckor. Även Sjukhusen i väster (Alingsås och Kungälv) och NU-sjukvården (Trollhättan och Uddevalla) har båda ökat från noll till åtta patienter under den senaste månaden.

Däremot ligger Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg på ungefär samma nivå som i slutet av juni.

Skaraborgs sjukhus har hittills klarat sig bra i jämförelse. Under onsdagen är fortsatt tre patienter med covid-19 inlagda, lika många som i måndags. Två av dessa vårdas på intensiven.

Så här ser fördelningen av covidpatienter ut på sjukhusen i Västra Götalandsregionen den 25 augusti:

Skaraborgs Sjukhus: 3 personer varav 2 på IVA

NU-sjukvården: 8 personer varav 2 på IVA

Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 29 personer varav 6 på IVA

Sjukhusen i väster: 8 personer varav 1 på IVA

Södra Älvsborgs Sjukhus: 11 personer varav 3 på IVA

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.