Fler patienter med covid-19 på Skaraborgs sjukhus

Vård & omsorg | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Sedan i måndags vårdas ytterligare tre covidpatienter på Skaraborgs sjukhus.
Foto: Helene Magnusson
Nu syns ökningen av covidpatienter även på Skaraborgs sjukhus. Under onsdagen vårdas sex patienter med covid-19, tre fler än i måndags.

Sedan en tid tillbaka har antalet covidpatienter ökat på sjukhusen i Västra Götalandsregionen. Men under onsdagen hade totalen inte ökat mer utan antalet ligger på ungefär samma nivå som i måndags.

Den 1 september finns det totalt 68 inlagda patienter med covid-19 på sjukhusen i Västra Götalandsregionen. Det är en patient färre än i måndags. Av dessa vårdas 16 på intensivvårdsavdelning (IVA), lika många som under måndagen.

På Skaraborgs sjukhus är sex patienter med covid-19 inlagda under onsdagen. Det är en ökning med tre patienter på två dagar och den högsta siffran sedan den 30 juni. På intensiven vårdas fortsatt två patienter.

Så här ser fördelningen av covidpatienter ut på sjukhusen i Västra Götalandsregionen.

NU-sjukvården: 6 personer varav 2 på IVA

Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 34 personer varav 7 på IVA

Sjukhusen i väster: 7 personer varav 1 på IVA

Skaraborgs Sjukhus: 6 personer varav 2 på IVA

Södra Älvsborgs Sjukhus: 15 personer varav 4 på IVA

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.