Hoppa till huvudinnehållet

Boulehallen invigdes

Publicerad:
Invigningsbandet hålls upp av Berit Svensson och Marianne Johansson och klipptes av Leif Carpman, Bengt-Göran Karlsson och Mattias Persson.
Invigningsbandet hålls upp av Berit Svensson och Marianne Johansson och klipptes av Leif Carpman, Bengt-Göran Karlsson och Mattias Persson. Foto: Miranda Smedberg

Redan i januari stod boulehallen på Nolängsgatan klar, men invigningen fick skjutas på framtiden på grund av pandemin. I onsdags var det dock dags att klippa invigningsbandet och cafeterian var fullsatt med nöjda klubbmedlemmar.

– Välkomna till denna invigning som vi äntligen kan hålla, inledde Bengt-Göran Karlsson, ordförande för Sällskapet Boule i Hjo.

Letat länge

Efter tal av Mattias Persson, fritidsutvecklare vid Hjo kommun, klipptes invigningsbandet av Bengt-Göran, Mattias och fastighetsägaren Leif Carpman. Därefter kastades ett symbolisk bouleklot följt av applåder från publiken.

Vägen till en egen boulehall har inte varit helt rak. I tjugo år har klubben varit i kontakt med kommunen och försökt få tag i en lokal för att kunna utöva sporten året runt.

– Vi har tittat på säkert 15 lokaler, allt från ladugårdar till handelsträdgårdar, berättar Bengt-Göran Karlsson.

Industrilokal

Klubben har gång på gång stött på patrull men inte gett upp. Men så för en tid sedan började det vända.

– Mattias Persson som är fritidsutvecklare på kommunen kom in i bilden. Han hade en positiv inställning att vi hjälps åt, säger Bengt-Göran.

Klubbens trivselkommitté ordnade uppskattat fika.
Klubbens trivselkommitté ordnade uppskattat fika. Foto: Miranda Smedberg

När klubben sedan fick kontakt med företaget som hade industrilokalen, visade den sig vara ett möjligt alternativ, och efter kontakt med Carpmans, som äger lokalen var projektet igång.

– Carpmans fastigheter ställde vänligen upp, fixade lokalen och körde med maskiner. Kommunen har hjälpt till att komma till skott med allt och med företagets hjälp fick vi in 70 ton stenmjöl till banorna.

Nya möjligheter

Hallen innebär flera nya möjligheter för klubbens 65 medlemmar. På de åtta banorna kan man spela flera samtidigt och tack vare cafeteria och kök är det enkelt för klubbens trivselkommitté att ordna fika. Gott om plats finns för spel och umgänge i alla väder.

– Vi har även medlemmar som inte kan spela, men är med för den sociala biten. Vi har en styrelse, en tävlingskommitté, bankommitté och trivselkommitté som ordnar förtäring varje tisdag och torsdag.

Nu hoppas klubben kunna locka ännu fler medlemmar. Och något annat som är på gång är att arrangera tävlingar.

– Både för Hjobor men också spelande i grannkommunerna Tibro, Skövde, Tidaholm och Karlsborg. De har alla inomhushallar och vi har varit mycket hos dem och spelat, säger Bengt-Göran.

Efter bandklippning kastades tre symboliska bouleklot.
Efter bandklippning kastades tre symboliska bouleklot. Foto: Miranda Smedberg

Artikeltaggar

BouleFritid och livsstilHjo

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.