Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Varför håller kommunen tyst?

Publicerad:
Insändarskribenten undrar varför kommunen är så tyst om sträckan i Stadsparken.
Insändarskribenten undrar varför kommunen är så tyst om sträckan i Stadsparken. Foto: Lars-Ola Carlén

Såg en insändare i Hjo Tidning daterad den 10 september som berörde en farlig sträcka i Stadsparken upp mot Vindarnas udde där det stupar brant ner mot Vätterns strand med massa stora stenar. Livsfarligt anser insändarskribenten och jag håller helt med. Det är märkligt att det saknas räcke som kan förhindra att något allvarligt inträffar för det kommer att ske förr eller senare.

För några år sedan anlades en bro som gjorde det möjligt att ta sig från och till campingen vilket var en strålande åtgärd. Nu kunde man gå eller cykla längs vackra Strandvägen ända ner till hamnen, men det innebar också att den blev mycket mer trafikerad och därmed fler utmed den nämnda farliga sträckan. Lekfulla barn, äldre med rörelsehinder, cyklister löper risk för att komma utanför den några centimeter höga kanten och då är det kört.

Varför blundar kommunansvariga för detta faktum? Eller har ni aldrig gått där?

I så fall är det på tiden! Stadsparken är oerhört vacker, men det får inte finnas något som kan leda till svåra olyckor. Vakna!

Det har gått tre veckor sedan insändaren publicerades och ni har inte ens kommit med ett svar.

Pensionerad Hjobo

Artikeltaggar

HjoStadsparkenÅsikter

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.