Hoppa till huvudinnehållet

Svinga loss vid sjökanten

Publicerad:
Henrik Englund och Magnus Westberg är initiativtagare till Hjo Golfstudio som har premiär i helgen med öppet hus.
Henrik Englund och Magnus Westberg är initiativtagare till Hjo Golfstudio som har premiär i helgen med öppet hus. Foto: Lars-Ola Carlén

Golfbanan på Hökensås sluttning brukar marknadsföras med sin hängivande utsikt över Vättern. Nu finns möjlighet att svinga sina klubbor även vintertid alldeles vid sjökanten. Hjo Golfstudio slår upp sina portar med öppet hus på lördag.

– Nu finns det möjlighet att spela golf och har roligt även om vädret utanför är ruggigt, säger Henrik Englund och Magnus Westberg, initiativtagarna bakom Hjo Golfstudio.

I lokalen längst norr ut vid kajkanten i småbåtshamnen, granne med Restaurang Bryggan och Norra piren, ligger golfstudion.

– Hit kommer man med sina klubbor, eller lånar på plats, och spelar i golfsimulatorn. Man väljer mellan hundra olika kända banor från olika delar av världen, eller bara ser hur långt du kan slå på rangen. Bollen slås mot en tålig duk och man kan gå några hål på sin favoritbana från tv.

Henrik och Magnus är själva inbitna golfspelare och ser golfsimulatorn som ett roligt sätt att träna eller bara ha kul en timma även när hösten och vintern drar in med kyla och vind från sjön.

– Vi fastnade när vi själva provade på golfsimulator i Skövde och det är kul att spela, men kan också ge bra träning under perioden september–april, säger Henrik och Magnus.

Henrik Englund provslår mot den vadderade duken i golfsimulatorn.
Henrik Englund provslår mot den vadderade duken i golfsimulatorn. Foto: Lars-Ola Carlén

Efter att man har slagit ut bollen får man direkt upp en rad statistik på väggen via simulatorn. Förutom den längd bollen slagits iväg kan man se alltifrån klubbvinkel till vindförhållanden på banan.

– Ett bra sätt att lära sig bli en bättre golfspelare, konstaterar Henrik när han slagit iväg bollen drygt 250 meter mot hålet.

Golfstudion är obemannad och man bokar tider online, får en kod och tar sig på så vis in i studion där man väljer bana och kan börja slå.

– Bokningen fungerar ungefär på samma sätt som när man bokar padelbana, berättar Henrik och Magnus.

Nu på lördag är det premiär med öppet hus då man kan testa på och få veta mer om hur det är att spela golfsimulator.

Artikeltaggar

GolfHjoNäringsliv

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.