Almar ska fällas

Publicerad:
Sjuka almar ska fällas och ersättas utmed Strandpromenaden. Foto: Lars-Ola Carlén

Almar utmed Strandpromenaden på söder i Hjo har drabbats av almsjuka och har med åren blivit allt sämre. Under nästa vecka kommer åtta träd att fällas och trafiken på Jönköpingsvägen påverkas.

– Med tillstånd av länsstyrelsen planerar vi att fälla det som vi klassar som riskträd. Träd som riskerar att skada människor på grund av låg vitalitet och många större döda grenar, berättar Renita Påsse, arbetsledare på gata- och parkavdelningen.

Åtta alléträd kommer att fällas och ska kompenseras genom återplantering.

Under arbetet med att fälla träden kommer Jönköpingsvägen att stängs av från tisdag morgon till fredag eftermiddag i nästa vecka.

Avstängningen gäller på sträckan mellan Repslagaregatan och Gärdhemsvägen, som kommer att vara totalt avstängd för alla fordonsslag och även fotgängare.

Det kommer inte heller vara möjligt att passera på Strandpromenaden, då denna kommer att vara avspärrad från Långgatan till "T-bryggan" vid Gärdhemsvägen.

Artikeltaggar

HjoStrandpromenadTrafik

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare