Hoppa till huvudinnehållet

Läslovet uppmärksammas på biblioteket

Publicerad:
Läslovet uppmärksammas med aktiviteter på biblioteket.
Läslovet uppmärksammas med aktiviteter på biblioteket. Foto: Gorm Kallestad/TT

Att höstlov är lika med läslov är något som Hjo stadsbibliotek har tagit fasta på. Under nästa vecka anordnar man en rad läsfrämjande aktiviteter för barn och unga.

I år väljer bibliotekets personal att uppmärksamma läslovet extra mycket. Flera olika kostnadsfria aktiviteter anordnas med fokus på bland annat sagor, högläsning och språk.

Programmet startar på måndag. Sagomuseet från Ljungby finns då på plats och håller i aktiviteter för olika åldersgrupper. Dagen inleds med sagolek för barn upp till nio år, följt av en sagostund om hållbarhet.

På eftermiddagen är de från 10 år välkomna att delta i en workshop om berättarinspiration, vandringssägner och urban legends. Måndagens program avslutas med berättarföreställningen Gränslösa sagor.

På tisdag eftermiddag är det brädspel som står i fokus. Då finns möjlighet att prova på brädspelet som är kopplat till böckerna om Kira och Luppe. Rekommenderad ålder är 7 till 14 år.

Under onsdagen kommer biblioteket att ha utökade öppettider för alla som vill nyttja lokalerna. Yvonne Eriksen kommer att läsa ur En bro av poesi som är en antologi skriven av Ann Boglind och Anna Nordlund. Boken ges ut i samarbete med Svenska Akademien och Skolverket, och delas ut gratis till alla barn som börjar förskoleklass hösten 2021. Senare på dagen anordnas en sagostund för barn mellan 3 och 6 år, vilket det också blir under torsdagen. Under fredagen anordnas en sagostund på arabiska.

Läslovet uppmärksammas också av skolorna i Hjo. På Hammarskolan och Guldkroksskolan hålls under måndagen workshops i berättelseskapande för barn med arabiska som modersmål. På tisdag hålls en tecknarverkstad på Korsberga skola och Guldkroksskolan. På onsdag handlar det om en skriv- och ritverkstad på Fågelås skola. För att delta i dessa krävs föranmälan.

Artikeltaggar

BibliotekFritid och livsstilHjoHöstlov

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.