Hoppa till huvudinnehållet

Många lovaktiviteter för skollediga Hjo-ungdomar

Publicerad:
Reporter Tobias Larsson Franzén
Tobias Larsson Franzén
tobias.larsson-franzen@sla.se
Goalball är en parasport som kommer att kunna provas på under måndagen vid Guldkrokshallen. Arkivbild
Goalball är en parasport som kommer att kunna provas på under måndagen vid Guldkrokshallen. Arkivbild Foto: Ludwig Billengren

Det kommer att finnas mycket för skollediga barn i Hjo att hitta på under nästa vecka. En prova-på-dag vid Guldkrokshallen, ”Ugglejakt” och låtskrivarverkstad är bara några saker.

Det börjar redan nu på lördag kväll när Kulturkvarteret, fritidsgården Stationen och Hjo Kulturskola anordnar en ungdomsfest på Lilla Park för de mellan 13 och 18 år. Det bjuds på till exempel pumpakarvning, gör dina egna pins, ansiktsmålning, karaoke, dans och pingis med mera. Hamburgare kommer att grillas och livemusik framförs under kvällen. De som är modiga kan dessutom testa sina nerver i en mörkervandring utmed Hjobäcken.

På måndag hålls en prova-på-dag på Guldkroksområdet. Det kommer att finnas möjlighet att prova en rad olika aktiviteter och sporter. Till exempel tennis, discgolf, dans, skateboard och bordtennis. Men också Kinball, vilket liknar volleyboll fast man använder en större boll, och goalball som är en sport för de med nedsatt eller ingen syn. Västergötlands Parasportförbund finns också på plats för att visa upp olika rullstolsidrotter. I A-hallen kommer det att finnas en hinderbana.

Senare på dagen, men på Kulturkvarteret, kan man göra sig själv en läskig halloweenmask. Olivia Kristiansson finns på plats för att hjälpa till. På Kulturkvarteret kan man också med start på måndag låna en så kallad skaparlåda.

Flera aktiviteter har halloween-tema.
Flera aktiviteter har halloween-tema. Foto: Gorm Kallestad/TT

Fritidsgården Stationen står bakom flera kostnadsfria aktiviteter under veckan. På tisdag blir det padel, på onsdag halloweenpyssel med fika och på torsdag hinderbana i Guldkroksskolans gymnastiksal. På fredag anordnas magnetfiske för att fånga upp det som göms under ytan. Senare på kvällen hålls även en halloweenfest.

Hjo folkhögskola bjuder in till lek och prova-på-konst. På tisdag för de mellan 7 och 12 år, och på torsdag för de mellan 13 och 18 år.

Efter ett års uppehåll är ”Ugglejakten” tillbaka som arrangeras under onsdag kväll. Den går ut på att deltagarna, med hjälp av ficklampor, ska hitta reflexugglor som gömmer sig bland träden. Plats för aktiviteten är Sanna friluftsområde.

En låtskrivarverkstad hålls på torsdag och fredag med Jacob Widén.

I Korsberga bygdegård visas teaterföreställningen Lilla Spöket Laban torsdag kväll.

Svenska kyrkan i Hjo ger möjlighet till barn att utforska kyrkan lite närmare. Detta sker under tisdagen.

En låtskrivarverkstad hålls under torsdag och fredag.
En låtskrivarverkstad hålls under torsdag och fredag. Foto: Mats Andersson / TT

Artikeltaggar

Fritid och livsstilHjo

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.