Hoppa till huvudinnehållet

Besök av förbundskapten

Publicerad:
Mikael Hill, tidigare förbundskapten för herrlandslaget i innebandy och numera tränare för Fagerhult Habo IB, var på besök i Guldkrokshallen.
Mikael Hill, tidigare förbundskapten för herrlandslaget i innebandy och numera tränare för Fagerhult Habo IB, var på besök i Guldkrokshallen. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Under torsdagen fick IFK Hjo Innebandy fint besök. Klubben arrangerade tillsammans med RF-Sisu en inspirationskväll för barn och föräldrar och det verkade vara uppskattat från alla håll.

Särskilt inbjuden var Mikael Hill, tidigare förbundskapten för herrlandslaget i innebandy och numera tränare för Fagerhult Habo IB. Han var inte sen med att tacka ja när han fick inbjudan av Anders Johansson från RF-Sisu.

– Hjo har en liten men väldigt pigg verksamhet och då är det kul för oss att kunna komma ut och kanske komma med nån form av budskap, sade Mikael. Jag fick frågan från Anders Johansson på RF-Sisu om att komma hit och det passade perfekt, att komma hit och visa lite nya idéer kring innebandyn, hur man kan träna.

Mikael Hill hade hade två träningspass under kvällen, ett med 11-åringar och ett med 13-åringar.
Mikael Hill hade hade två träningspass under kvällen, ett med 11-åringar och ett med 13-åringar.

Två träningspass

Mikael hade två träningspass under kvällen, ett med 11-åringar och ett med 13-åringar. Han fångade snabbt deras uppmärksamhet och de lyssnade ivrigt. Efter lite instruktioner var det dags för barnen att börja spela och snart var planen full av liv och rörelse. Och just aktiviteten var enligt Mikael ett av huvuddragen.

– Ett tema i träningsupplägget är att aktivera så många som möjligt. Tittar man i träningar i alla lagidrotter så är det traditionellt sett mycket att stå i led. Här har vi redan 19 igång hela tiden. Det är ju viktigt för barnen att de får röra på sig.

Föräldrasamtal

De föräldrar som kommit dit hade möjlighet att tillsammans med varandra och med Anders Johansson diskutera utifrån frågeställningar på temat ”En bra idrottsförälder”.

Det handlade både om hur man kan stötta barn och ledare på bästa sätt men även om vilket stöd föräldrar kan behöva från föreningen. Anders trodde och hoppades på bra diskussioner bland föräldrarna.

– Det är ju de som ska prata om hur de vill ha det, menade Anders.

Anders Johansson från RF-Sisu och Linda från IFK Hjo innebandy.
Anders Johansson från RF-Sisu och Linda från IFK Hjo innebandy.

Artikeltaggar

HjoIFK HjoInnebandy

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.