Hoppa till huvudinnehållet

Bianca tar över efter Ingemar

Publicerad:
Butiken öppnar åter under vecka 2.
Butiken öppnar åter under vecka 2. Foto: Tilda Kämmlein

Från och med början av januari har den italienska delikatessbutiken ”Gusto Classico” vid torget en ny ägare. Bianca Gustafsson, anställd sedan drygt två år tillbaka, tar nu över rodret efter Ingemar Gustafsson, som drivit butiken i närmare sex år.

– Det känns jättebra och tryggt. Vid det här laget har jag lärt mig hur allt fungerar och hunnit etablera många fina kontakter med kunder, säger blivande ägaren Bianca.

”Planerna har funnits länge”

Ägarbytet har planerats sedan början av 2021, och blir nu verklighet ett år senare.

– Ingemar frågade mig redan vid förra årsskiftet om jag kunde tänka mig att ta över butiken så småningom. Jag kände direkt att det var viktigt för mig att butiken skulle få fortleva, samtidigt som det var väldigt roligt att få frågan, förklarar Bianca och fortsätter:

– Det kändes bra att veta att man på något sätt har lämnat ett litet fotavtryck.

Och Ingemar, i sin tur, är trygg i att butiken hamnar i rätt händer.

– Hon kommer att sätta sin egen prägel på stället, och utveckla butiken efter egna idéer, precis som det ska vara, säger han.

Butiken föddes ur en genuin passion för Italien och dess matkultur.

– Från början var det bara en liten hobby jag hade ute i friggeboden på gården, men sedan bestämde jag mig för att öppna en butik. Det har varit flera svajiga år, som det alltid är i början med nystartade företag. Det tar ett tag att bygga upp allt från noll, men nu har det planat ut och rullar på bra, berättar Ingemar.

Butiken kommer att hållas stängd under vecka 1 men öppnar åter under vecka 2.

– Jag ser fram emot många härliga möten med kunder nästa år, avslutar Bianca.

Artikeltaggar

EkonomiHandelHjoNyheter

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.