Hoppa till huvudinnehållet

Full aktivitet i nya hallen

Publicerad:
Niclas Adolfsson ångrar inte att han satsade på padelhallen. "Det är go' stämning och roligt att se utvecklingen hos spelarna" säger han.
Niclas Adolfsson ångrar inte att han satsade på padelhallen. "Det är go' stämning och roligt att se utvecklingen hos spelarna" säger han. Foto: Emma Björnell

Med högt tempo studsar bollarna mot både golv och väggar, och de som står bakom spelet är både nybörjare och erfarna entusiaster. Det har snart gått tio månader sedan padelhallen öppnade, men nya inslag kommer fortfarande.

I slutet av mars 2021 slog Niclas Adolfsson upp portarna till Hjo Padel på Gjutarvägen, och sedan dess har livlig aktivitet pågått i hallen.

– Vi har seriespel, turneringar, kurser för både nybörjare och på mer avancerad nivå, och flera företag använder padelspel som friskvård och personalaktivitet, berättar Niclas Adolfsson.

Han beskriver projektet med padelhallen som intensivt, men lärorikt och roligt.

– Det har varit mer jobb än jag trott, speciellt när hallen byggdes. Nu är det mer självgående, säger Niclas och konstaterar att det händer mycket inom padelsporten i Hjo.

Selma Hallbeck, Wilmer Lindqvist, Henrik Carlsson och Sigge Blad tycker att padel är en rolig sysselsättning som passar alla åldrar.
Selma Hallbeck, Wilmer Lindqvist, Henrik Carlsson och Sigge Blad tycker att padel är en rolig sysselsättning som passar alla åldrar. Foto: Emma Björnell

Ungdomsverksamhet

Framför allt syftar han på ett nytt bokningssystem samt den nybildade föreningen som huserar i padelhallen.

– Jag och vännerna Mikael Wester och Emil Ehn har startat en förening. Vi kommer snart erbjuda barn- och ungdomsträningar.

Till en början kommer de själva leda träningar, men förhoppningen är att föräldrar vill engagera sig.

– Tanken är att det ska vara enkelt och lekfullt. Padel är en sport för alla, oavsett ålder, menar Nickas Adolfsson, som gläds över att se hur spelarna i hallen utvecklas och blir bättre.

Ellen Lundberg och Moltas Landin spelar gärna padel i Hjo.
Ellen Lundberg och Moltas Landin spelar gärna padel i Hjo. Foto: Emma Björnell

Spelar på samma villkor

Även deltagarna själva beskriver aktiviteten som rolig och enkel att lära sig.

– Det är lätt att få i gång spelet, eftersom bollen får studsa på väggarna. Sporten passar både barn och vuxna, säger Henrik Carlsson.

Niclas Adolfsson berättar att padel snarare handlar om teknik och taktik än styrka.

– Det bidrar till att tjejer och killar kan spela på lika villkor, vilket syns tydligt i seriespelen, säger han.

I seriespelen i Hjo finns det nämligen både lag med enbart tjejer eller killar, samt mixade lag.

– Det har varit jättebra uppslutning på både kurser och seriespel. Det blir också tillfällen att umgås och prata, vilket är en viktig del av stämningen i hallen, tycker Niclas.

Goda förutsättningar

Just den sociala delen av aktiviteten tror Niclas är viktig.

– Pandemin gav sporten optimala förutsättningar att etableras. Det är ett enkelt sätt att umgås, med mycket utrymme och utan trängsel, säger han.

Kommer trenden hålla i sig?

– Jag tror det. Den starka stigningen i början kommer avta och stabiliseras, men det kommer nog hålla sig plant och vara en populär aktivitet, förutspår Niclas.

Får prova olika rack

I hallen finns det möjlighet att köpa utrustning som bollar och rack. Spelarna kan testa olika rack innan de bestämmer sig för vilket de vill införskaffa.

– Jag ser det som en självklarhet att få prova racken. Det finns många olika modeller som varierar i vikt och är anpassade för olika svårighetsgrader, förklarar Niclas.

Fyra banor i hallen

Padelhallen har fyra banor och en takhöjd på tretton meter.

– Hög höjd är bra för att kunna lobba upp bollen och på så vis spara tid, framför allt i ett mer avancerat spel, förklarar Niclas.

Från början planerades det att två utomhusbanor skulle byggas, men det ligger på is.

– I somras såg vi att folk hellre vill sola och bada. Dessutom är blåst, sol och underlaget väldigt viktigt för spelarna och därför väljer många att spela inomhus även på sommaren, menar Niclas.

Utomhusbanor är inte helt uteslutet, men det är inte i fokus för tillfället.

– Just nu satsar jag på aktiviteterna och de kommande ungdomsträningarna. Det ska bli jätteroligt! avslutar Niclas Adolfsson

Artikeltaggar

HjoHjo PadelPadelSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.