Hoppa till huvudinnehållet

Nya parkeringsplatsen: ”Har inte funkat så bra”

Publicerad:
Reporter Tobias Larsson Franzén
Tobias Larsson Franzén
tobias.larsson-franzen@sla.se
Den nya handikapparkeringen på Bangatan.
Den nya handikapparkeringen på Bangatan. Foto: Tobias Larsson Franzén

Den nya handikapparkeringen utmed Bangatan används flitigt, även av de som saknar tillstånd.

– Det är tråkigt, säger gatu- och parkchefen Anders Westermark.

För några veckor sedan ändrade kommunen om en aning gällande parkeringsreglerna på Bangatan vid Ica. Nu återfinns en parkeringsplats reserverad för de med rörelsenedsättning närmast entrén till mataffären.

Men de nya reglerna har inte efterföljts i önskad utsträckning. Många bilister utan erforderligt tillstånd har setts parkera där.

– Det har inte funkat så bra så här långt. Det är tråkigt för de som har behov att parkera där. Det här är något som varit efterfrågat. Det är också krav på att det ska finnas handikapplatser inom 25 meter från ingången, säger Anders Westermark, gatu- och parkchef.

Han har förståelse för att det kan ta lite tid att ställa om till de nya p-reglerna. Kommunen har skyltat upp ytterligare för att uppmärksamma bilister på dem. Skulle inte det fungera återstår att bötfälla.

– Vi har satt upp en trottoarpratare, och tänker att vi ger det någon vecka innan vi pratar med våra parkeringsvakter. Det var samma visa med de nya korttidsparkeringarna på Marknadsgatan inledningsvis. Vi lämnade uppmaningar på vindrutorna innan vi så småningom fick börja lappa.

Till våren kommer p-platsen att breddas.

– Då kommer det förhoppningsvis att synas ännu tydligare, och vi kommer även att måla rullstolssymbol i asfalten.

Artikeltaggar

Anders WestermarkHjoParkeringTrafik

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.