Hoppa till huvudinnehållet

Linnéa Åkesson vann enkelt

Publicerad:
Linnéa Åkesson vann enkelt när Ella Bengtsson saknades.
Linnéa Åkesson vann enkelt när Ella Bengtsson saknades. Foto: Erica Augustsson

I helgen kördes den fjärde deltävlingen av Vintercupen östra Skaraborg på Hammarnäset utanför Karlsborg. FMCK Skövdes Albin Elowson tog sin fjärde raka seger och vinnare i damklassen blev Linnéa Åkesson.

Vintercupen östra Skaraborg rullar vidare.

Premiären i Falköping den 2 januari följdes av deltävlingar i Skövde och Tibro. Nu stod Carlsborgs MK som arrangör för söndagens tävling på Hammarnäset – återigen med över 400 startande förare i vad som är landets största motionsserie inom enduron.

I toppen av herrarnas seniorklass har det dock handlat om mer eller mindre enbart en enskild förare hittills i år. Albin Elowson.

FMCK Skövde-föraren radade upp tre inledande segrar och var inte sämre när Carlsborgs MK arrangerade den fjärde deltävlingen.

– Det var som alltid, lite armpump (kramp) i början. Men när jag väl kunde slappna av lite så började också de bättre tiderna komma. Men banan blev extremt gropig och sönderkörd. Det var en riktigt fysisk dag – riktigt tufft, säger Albin Elowson efter den fjärde segern.

Närmast bakom Skövdeföraren blev Oskar Ljungström, Falköpings MK tvåa och Casper Lindholm, Linköpings MS trea.

Hur viktigt är det att leverera bra resultat i Vintercupen?

– Jag ser det som en träningscup. Vi som ligger högt upp och drar är snabba, så det är riktigt tufft. Men jag åker inte hit för att bara åka och "laja runt". Målet är alltid att vinna, säger Elowson.

Fyra raka segrar har det alltså blivit för Albin Elowson i Vintercupen hittills i år.

Nästa deltävling körs i Töreboda den 12 februari. Därefter avslutas cupen i Tidaholm den 26 februari.

Åkesson ohotad

Lika tydligt som det har handlat om Albin Elowson i toppen av herrarnas seniorklass – lika tydligt har det handlat om Linnéa Åkesson och Ella Bengtsson i damklassen.

Kampen mellan klubbkollegorna från FMCK Skövde har en förmåga att alltid bli tajt. Vid den fjärde deltävlingen i Vintercupen blev det dock inte mycket till kamp i damklassen.

Ella Bengtsson kom inte till start och då kunde Linnéa Åkesson enkelt köra hem segern med nästan två minuters marginal ner till Emelie Nilsson, MA Lerum på andraplatsen.

– Jag fick som vanligt lite kramp i armarna i början. Men sedan gick det bättre när det släppte. Då kunde jag köra som jag ville innan jag blev trött på slutet. Men över lag gick det hyfsat bra, summerar Linnéa Åkesson och fortsätter:

– Jag ser cupen mest som träning, speciellt nu när jag har ny motorcykel för att få tid att köra in mig på den. Det känns bra där jag befinner mig just nu, men jag behöver nog ännu lite mer körning för att det ska kännas helt hundra..

Artikeltaggar

EnduroHjoLinnéa ÅkessonSportVintercupen östra Skaraborg

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.