Hoppa till huvudinnehållet

Lars Holmin blir Johnny Magnussons efterträdare

Publicerad:
Reporter Helene Magnusson
Helene Magnusson
helene.magnusson@nlt.se
Johnny Magnusson kommer att lämna ledarskapet för Moderaternas fullmäktigegrupp, före valet. Lars Holmin föreslås nu ta över.
Johnny Magnusson kommer att lämna ledarskapet för Moderaternas fullmäktigegrupp, före valet. Lars Holmin föreslås nu ta över.

Regionrådet Lars Holmin föreslås efterträda Johnny Magnusson som gruppledare för den moderata regionfullmäktigegruppen i Västra Götalandsregionen.

Beskedet om förslaget att 46-årige Lars Holmin från Ulricehamn ska ta över som M:s starke man i regionen, kommer efter att Johnny Magnusson meddelat att han önskar lämna posten som gruppledare. Johnny Magnusson kommer dock vara kvar som regionstyrelsens ordförande i Västra Götalandsregionen tills en ny regionstyrelse valts efter valet i september.

Det blir Moderaternas regionfullmäktigegrupp som utser gruppledare fram tills att nästa grupp är invald efter regionvalet den 11 september. Lars Holmins uppgift blir att leda Moderaterna i Västra Götalandsregionen in valet i höst.

– En enig valberedning föreslår Lars Holmin, säger Marith Hesse, valberedningens ordförande i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Lars har erfarenheten och kunskapen att delta i ledningen av gruppen och som regionråd för Moderaterna. Han tillhör ledningen inom Grönblå samverkan som styr Västra Götalandsregionen. Dessutom har Lars tidigare varit kommunstyrelsens ordförande i Ulricehamn, en viktig erfarenhet med tanke på att Västra Götalandsregionen även är kommunernas region.

”Betydelsefullt uppdrag”

Lars Holmin säger att han är glad över att ha fått frågan.

– Det är ett betydelsefullt uppdrag att leda gruppen genom valet och ta hand om våra kandidater. Samtidigt gäller fortsatt fokus på den politiska ledningen inom Grönblå samverkan. Att inte tappa tempot i att få ner vårdköerna efter pandemin och att skapa den tillgänglighet till vården som patienterna har rätt till.

Dessutom föreslås Gustaf Josefson som vice gruppledare. Han är ordförande i styrelsen för Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

– Valberedningen är även enig i att föreslå Gustaf Josefson som vice gruppledare. Gustaf deltar i regionfullmäktigegruppens arbete och tillhör genom ordförandeskapet i Sahlgrenska Universitetssjukhusets styrelse också den politiska ledningen. Gustaf har ett stort kunnande inom styrning, ledning och ekonomi, konstaterar Marith Hesse.

Artikeltaggar

ModeraternaPolitikVästra Götalandsregionen

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.