Hoppa till huvudinnehållet

Aspenbäcks fullträff mot Palicka

Publicerad:
Edwin Aspenbäck är den här säsongen utlånad från den norska storklubben Elverum till Hammarby i svenska Handbollsligan.ARKIVBILD.
Edwin Aspenbäck är den här säsongen utlånad från den norska storklubben Elverum till Hammarby i svenska Handbollsligan.ARKIVBILD. Foto: Magnus Stenseth/Elverum Håndball

Den vänsterhänte niometersspelaren Edwin Aspenbäck har funnit sig väl tillrätta i Stockholm och handbollslaget Hammarby.

Den HK Guldkroken-fostrade Aspenbäck fick på hemmaplan möjlighet att mot Redbergslids IK göra sju mål på den nyblivna EM-mästaren Andreas Palicka.

Edwin Aspenbäck befinner sig den här säsongen på svensk mark och spelar i Handbollsligan med Hammarby, men egentligen är han utlånad i ett år från det norska storlaget Elverum till Stockholmslaget.

Med tröja nummer 18 intar han positionen högernio och vid den senaste i hemmasegern mot Redbergslids IK gjorde han sju mål på den nyblivna EM-mästaren Andreas Palicka inför en publik på 1 800 i Eriksdalshallen.

Efter matchen fick Edwin frågan hur det kändes att överlista den nyblivna guldmedaljören Palicka sju gånger.

– Det visar att han är inte mer än människa, kommenterade Aspenbäck med ett leende över läpparna i en intervju på klubbens hemsida.

Synad i sömmarna

Hur går det då för den 21-årige HK Guldkrokenfostrade Aspenbäck i Handbollsligan?

Några som uttalat sig är Hammarbys målvakter, som på hemsidan fått ge sina omdömen om utespelarna i det egna laget. Edwin Aspenbäck är en av flera som synats i sömmarna.

"Den ska bara in"

De tre målvakterna hade följande att säga om Hjobördige Aspenbäck:

– Han skjuter inte stenhårt, men väldigt sent placerat. Och jag tycker att han väljer bra när han ska skjuta eller spela vidare, säger Linus Bergh.

– Jag tycker det är jobbigt när han kommer utsida två, just för att han håller en rak hög arm och skjuter i bortre. Det är inte många som kan göra det utan då märker man ofta att de fäller ner armen lite. Det är han väldigt bra på tycker jag, konstaterar Hayder Al-khafadji.

– Annars tycker jag oavsett om det är från sex meter eller nio, när han väl bestämmer sig, då ska den bara in. Och han har ändå bra tryck i bössan, avslutar Alexander Holmberg.

Artikeltaggar

Edwin AspenbäckElverum handbollHammarby IF HFHandbollHjoHK GuldkrokenSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.