Hoppa till huvudinnehållet

Ella prisad på idrottsgalan

Publicerad:
Marita Sjöquist
marita.sjoquist@hjotidning.se
Enduroförarna från Hjo – Linnéa Åkesson och Ella Bengtsson– som båda tävlar för FMCK Skövde var nominerade till pris i årets idrottsgala i Skövde. ARKIVBILD
Enduroförarna från Hjo – Linnéa Åkesson och Ella Bengtsson– som båda tävlar för FMCK Skövde var nominerade till pris i årets idrottsgala i Skövde. ARKIVBILD Foto: Erica Augustsson

Hjobon Ella Bengtsson, tävlandes för FMCK Skövde, fick pris som årets kvinnliga junior på Skövde idrottsgala. Nominerad var även hennes endurokollega Linnéa Åkesson från Hjo i kategorin årets kvinnliga idrottare.

Nyligen genomfördes idrottsgalan i Skövde, men i år i en annorlunda tappning vilket innebar en digital variant utan gäster. Utöver de tolv priserna, som idrottsgalan ansvarade för, delades det även ut andra stipendier och utmärkelser.

Skövde Idrottsgala vill uppmärksamma idrottsliga prestationer under det gångna året och första gången festligheterna arrangerades var 2006.

I år fanns två Hjobor fanns med bland de nominerade, båda i enduro.

Ella Bengtsson, som under 2021 vann SM-guld i USM, var en av kandidaterna i "Årets kvinnliga junior" tillsammans med Tuva Norén, FMCK Skövde och Kerstin Landahl, Skövde Simsällskap. När avgörandet skulle ske visade det sig att Hjotjejen Ella Bengtsson drog det längsta strået för sin stadiga utveckling i enduro.

I kategorin "Årets kvinnliga Idrottare" var Linnea Åkesson nominerad för sitt SM-brons, men där priset till slut gick till Hilja Schimmel, Skövde SS.

Årets lag blev IFK Skövde Handboll. Till årets förening utsågs Skövde AIK, som via kvalspel tog steget upp i Superettan och för det jobb som lags ner med att flytta fram fotbollens positioner i Skövde och Skaraborg.

Samtliga vinnare

Här är vinnarna vid Skövde Idrottsgala:

Årets kvinnliga idrottare: Hilja Schimmel, Skövde SS.

Årets manliga idrottare: Simon Karlsson, Skövde ABK.

Årets lag: IFK Skövde Handboll.

Årets kvinnliga junior: Ella Bengtsson, FMCK Skövde.

Årets manliga junior: Linus Herzig, Hagens Ryttarförening.

Årets ledare/tränare: Tobias Linderoth, Skövde AIK.

Årets parasportare: Aaron Lindström, SK Vitesse.

Årets förening: Skövde AIK.

Årets unga ledare: Tilde Kaland, Candanza.

Årets eldsjäl: Anna-Lena Wetterteg, Skövde KIK.

Hederspris: Kristian Svensson och Rasmus Wremer, IFK Skövde Handboll.

Artikeltaggar

Ella BengtssonEnduroHjoIdrottsgalan SkövdeLinnéa ÅkessonSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.