Hoppa till huvudinnehållet

Fortsätt samla in pengar med oss: 1,7 miljoner kronor har skänkts hittills

Publicerad:
En pojke sitter vid sidan av gränsen och äter en soppa som han fått av hjälparbetare.
En pojke sitter vid sidan av gränsen och äter en soppa som han fått av hjälparbetare.

899 313 kronor! Det är summan som ni läsare hittills skänkt till Ukrainas krigsdrabbade befolkning.

Och eftersom Hjo Tidning och NWT Media dubblar varje skänkt krona är totalsumman just nu uppe i hela 1 798 626 kronor.

Insamlingen fortsätter och du har fortfarande chansen att rädda liv i Ukraina tillsammans med oss och Röda Korset.

Samla ihop två miljoner kronor tillsammans med oss. Det är målet för den gemensamma insamling som Hjo Tidning – och övriga 17 titlar inom NWT Media i Värmland, Dalsland och Skaraborg just nu genomför. För det du skänker, skänker vi! Alla pengar som kommer in dubblar vi upp till en miljon kronor.

– Det är otroligt roligt att så många läsare vill vara med och göra det här tillsammans med oss och Röda Korset. Det visar på det stora engagemang som finns i våra områden för folket i Ukraina som lider oerhört av Ryssland invasion, säger Patric Hamsch, biträdande mediechef på NWT Media.

Så mycket har skänkts

På tisdagen hade 199 205 kronor samlats in hittills från våra läsare i Skaraborg, 615 558 kronor från tidningarna i Värmland och 72 800 kronor i Dalsland.

– Vi fortsätter samarbeta med Röda Korset och det betyder att det går att skänka pengar fortsatt. Pengarna går direkt till folket i Ukraina och hjälper konkret både de som är kvar inne i landet och de som nu flyr eller flytt, säger Patric Hamsch.

Alla tidningar inom NWT Media satte Ukrainas färger på tidningsloggorna i fredags och i helgen gick nyhetssajterna i samma färger. Syftet var att visa stöd till landet och alla människor som drabbas hårt av kriget.

– Vi vill på ett tydligt sätt visa vårt stöd till Ukrainas folk och de människor som i krigets skugga tvingas lämna sina hem. När Europa står inför sin största flyktingkatastrof känns det självklart att för oss och våra läsare att hjälpa till. Men vi betonar också vikten av en fri och obunden journalistik i Ryssland och Ukraina, säger Mikael Rothsten, mediechef för NWT Media och ansvarig utgivare för Nya Wermlands-Tidningen.

Skänk din gåva

Att NWT Media uppmärksammar kriget i Ukraina och konsekvenserna av det är ett naturligt led i företagets historia.

– För oss är det självklart bidra till en fri press och grundläggande demokratiska värden. Vi ser med förtvivlan på Rysslands aggression mot Ukraina och vill hjälpa Ukraina och folket där. Vi har genom vår stiftelse en lång historik av att stötta fri press och opinionsbildning, bland annat tog Anderstiftelsen en aktiv del av återuppbyggnaden av de civila intuitionerna i de baltiska länderna i början av 90-talet via bland annat bidragen till handelshögskolan i Riga och dess mediasatsning, säger Victoria Svanberg, vice ordförande för NWT Gruppen och delägare.

Var med och bidra du med! Swisha din gåva till 900 80 79 ange SKARABORG.

För varje insamlad krona skänker NWT Media samma belopp upp till en miljon kronor.

Artikeltaggar

HjoNWT Media ABRöda korsetSamhälleSkaraborgSverigeUkrainaUkrainakrigetVälgörenhet

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.