Hälsoveckan tar sats och firar tio år

Publicerad:
Hälsoveckan har haft två tuffa år med pandemin, men till sommaren planeras ett nytt arrangemang. Nyligen samlades flera aktörer på Hotell Bellevue för att planera sommarens programutbud med hälsa i fokus.

Pandemin har de två senaste åren gjort att hälsoveckan i Hjo fått ställas in eller arrangeras i mindre format, men inför den här sommaren görs nu en satsning när evenemanget firar tio år.

– Vi ska fira det som komma ska, säger Olle Widén i arrangörsstaben.

Nyligen samlades alla inblandade i hälsoveckan till ett uppstartsmöte på Hotell Bellevue och stämningen var hög.

Hälsoveckan i Hjo kommer att äga rum vecka 30, det vill säga från onsdagen den 27 till söndagen den 31 juli.

– Under hälsoveckan ska det finnas något för alla, konstaterar Olle Widén som lyfter fram aktiviteter som föreläsningar, workshops och olika träningspass för nybörjare och rutinerad, ung som gammal.

Två tuffa år

Hälsoveckan har haft två tuffa år med pandemin. 2020 fick arrangemanget ställas in.

Länge såg det ut som om detta skulle bli verklighet även 2021, men restriktionerna lättades med bland annat folksamlingar och i sista sekund kunde hälsodagarna genomföras i en lightversion.

Fullt program

Fast inför 2022 är siktet inställt på fullt program i fem dagar.

– I år firar vi dessutom 10 års-jubileum och satsar stort.

Det är cirka 25-30 aktörer inom hälsa och träning från Hjo med omnejd som är engagerade och kommer att bjuda på runt hundra aktiviteter under hälsoveckan.

Några aktiviteter planeras även innefatta hästar och hundar samt en del extra dans.

Ledamöterna i styrelsen och de drivande i hälsoveckan utför allt arbete ideellt och alla intäkter återinvesteras till kommande hälsoveckor.

Artikeltaggar

Fritid och livsstilHälsoveckaHjo

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare