Hoppa till huvudinnehållet

Hundra bilar redan anmälda

Publicerad:
Första helgen i augusti väntas många brittiska ekipage samlas i Hjo.
Första helgen i augusti väntas många brittiska ekipage samlas i Hjo. Foto: Privat

Efter två års coronauppehåll räknar Föreningen British Motor Meet med att kunna återuppta traditionen med brittiska bilar i Hjo stadspark. Intresset är stort och redan i februari noterades att cirka hundra ekipage är anmälda.

British motor meet är en tradition som började 2009 och alltid äger rum första helgen i augusti. I år är det helgen 5–7 augusti, med lördagen den 6 augusti som huvuddag, och efter två år av pandemi hoppas entusiasterna i Föreningen British Motor Meet att evenemanget ska gå att genomföra.

– Vi hoppas att vi kan återuppta traditionen med brittiska bilar i stadsparken denna sommar, säger ordföranden och initiativtagaren Hans Örtlund.

Att det finns ett uppdämt behov av att återigen kunna träffas och njuta av fina ekipage råder det inget tvivel om.

– Redan i februari hade vi cirka 100 anmälda bilar, vilket är rekord, konstaterar Hans Örtlund.

Tanken är också att kunna välkomna Årets bilklubb, Morgan Owners Group, samt fira Jaguar E-Types sextioettårsjubileum.

Artikeltaggar

HjoMotorNöje/Kultur

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.