Hoppa till huvudinnehållet

Invigning av den nya säsongen

Publicerad:
Märta Sörman, Alice Larsson och Bertil Sörman gillar att orientera. De ser fram emot den kommande säsongen som inleddes med Våffelköret.
Märta Sörman, Alice Larsson och Bertil Sörman gillar att orientera. De ser fram emot den kommande säsongen som inleddes med Våffelköret. Foto: Emma Björnell

Helgens soliga väder lämpade sig ypperligt för utomhusvistelse. På Högaliden invigdes både orienteringssäsongen och bingopromenaderna.

I söndags anordnade Hjobygdens OK sin träningstävling Våffelköret, en traditionsenlig aktivitet för alla åldrar.

– Våffelköret är lite av ett vårtecken. Det har pågått i många år, men blivit inställt två säsonger på grund av pandemin, berättar arrangören och ungdomsledaren Ann-Kristin Jansson.

Fyra banor

Deltagarna kunde välja mellan fyra banor i olika svårighetsgrad.

– Det ska bli kul! Detta är årets första tävling, sade Märta Sörman innan hon, utrustad med karta och kompass, gav sig ut i skogen.

“Det finns ett uppdämt behov av att orientera igen efter pandemin. Framför allt har vi saknat den sociala biten”, säger Ove Törnroth och Kjell Andersson
“Det finns ett uppdämt behov av att orientera igen efter pandemin. Framför allt har vi saknat den sociala biten”, säger Ove Törnroth och Kjell Andersson Foto: Emma Björnell

En annan premiär

Precis som namnet Våffelköret antyder, serverades nygräddade våfflor under dagen.

I söndags var det också premiär för bingopromenaderna, som Hjobygdens OK håller varje söndag i vår, med undantag för 24 april.

Utmed den två kilometer långa slingan finns både bingonummer och tipsfrågor.

– Jag fick gissa på en del frågor, men det gör inte så mycket. Det är skönt att bingopromenaden är i gång igen, tycker deltagaren Valle Jakobsson.

“För mig hör det till att gå bingopromenad. Det är ett vårtecken” menar Valle Jakobsson.
“För mig hör det till att gå bingopromenad. Det är ett vårtecken” menar Valle Jakobsson. Foto: Emma Björnell

Träningen drar igång

I veckan börjar även orienteringsklubbens träningar. Dessutom finns “Veckans bana”, i Högaliden. Det är två slingor för allmänheten, som är tillgängliga dygnet runt.

Artikeltaggar

HjoHjobygdens OKHögalidenNyheterOrientering

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.