Hoppa till huvudinnehållet

Eftersatt infart måste åtgärdas

Publicerad:
Kommunen varnar trafikanter på Skövdevägen för spårig vägbana. Infarten asfalterades senast 2013 och nu behöver statusen på den och flera andra gator uppdateras.
Kommunen varnar trafikanter på Skövdevägen för spårig vägbana. Infarten asfalterades senast 2013 och nu behöver statusen på den och flera andra gator uppdateras. Foto: Lars-Ola Carlén

Slitaget på gator och vägar är stort runt om i Hjo. Detta märkts inte minst på en av stadens mest trafikerade vägar, Skövdevägen, där kommunen via skyltar varnar för spårig vägbana.

Spårigt, potthål och djupa fåror kännetecknar infarten från Skövde och kommunen varnar nu trafikanterna för den dåliga vägstandarden. Skövdevägen är en av de mest trafikerade och slitaget är stort. Här passerar drygt 4 100 fordon per dygn, inte bara personbilar med Hjobor som pendlar till och från sina arbeten, utan också mycket tung trafik och den busstrafik som trafikerar staden.

– Kommunen fick överta ansvaret för Skövdeinfarten från Trafikverket i samband med att Källeborondellen på 195:an byggdes, berättar tekniska utskottets ordförande Lars Glad (M).

Kommunal väg

Därför får kommunen nu lätta på pengapåsen när vägen måste åtgärdas. Senast ny beläggning asfalterades var 2013 och nu är det hög tid igen att se över vägens standard och beläggning.

Spårigt, potthål och djupa fåror skvallrar om eftersatt underhåll på Skövdevägen.
Spårigt, potthål och djupa fåror skvallrar om eftersatt underhåll på Skövdevägen. Foto: Lars-Ola Carlén

Det gäller förresten alla gator som kommunen ansvarar för.

– Det gjordes en bedömning av asfalteringsbehovet för alla gator för snart tio år sedan och nu är det dags att uppdatera den. Även statusen på gångbanor måste med i bedömningen denna gång och jag ser en risk i att den årliga "asfaltspotten" måste utökas. Därför kommer vi att ta upp frågan i samband med budgetarbetet, säger Lars Glad.

Ny gång- och cykelbana

Under året ska samhällsbyggnad även arbeta med ökad trafiksäkerhet för cyklister och gångare med särskilt fokus på säkra skolvägar. Det planeras bland annat för bygget av en gång- och cykelbana utmed Falköpingsvägen, mellan rondellen på Ringvägen och österut till Sandtorget där den ansluts till gång- och cykelvägen på Skolgatan.

Upphöjda kors, liknande det vid Sigghusbergs äldreboende, planeras bland annat på Strömsdalsvägen i korset med Skogsvägen för att dämpa hastigheten och öka säkerheten för gångare och cyklister.

Hamnbacken, som är kommunens mest trafikerade gata med 5 500 fordon dagligen, har också fått politikernas uppmärksamhet. Inte minst bron över Hjoån, Norrbro, som kommer att behöva åtgärdas inom en snar framtid då tidens tand satt sina spår.

Beläggningen på in- och utfarten från staden mot Skövde är hårt eftersatt.
Beläggningen på in- och utfarten från staden mot Skövde är hårt eftersatt. Foto: Lars-Ola Carlén

Artikeltaggar

HjoLars GladMiljöTrafikTrafikverketTransport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.