Hoppa till huvudinnehållet

"Dimridå kring fullstor hall"

Publicerad:
Pierre Rydén (S) efterlyser utredningen kring Guldkroksområdet.
Pierre Rydén (S) efterlyser utredningen kring Guldkroksområdet. Foto: Lars-Ola Carlén

Utredningen om Guldkroksområdets med fullstor idrottshall är som en dimridå!

För några år sedan fick vi socialdemokrater genom ett handslag ett löfte av moderaternas ledare, Catrin Hulmarker. Ett förtroendegivande löfte om att se över Idrottsområdet vid Guldkroksområdet. Skälet till handslaget var att inte, från (S), driva frågan om att bygga en fullstor idrottshall vid Estrid Ericsonskolan.

Vad har hänt sedan handslaget gjordes?

Ja, inte mycket. I slutet av 2021 så fanns tydligen utredningen klar men av någon anledning valdes den att inte släppas till politiken.

Nu är vi inne i april månad 2022. Politiken och verksamhetsansvariga fick information från Kultur, turism och fritid på en bokslutsdag i veckan. Informationen gjorde mig med flera misstänksamma. Utredningen ska presenteras i vårens budgetprocess. Och att underlaget föreslås vara ett levande underlag?

Har Kommunalrådet Hulmarker lagt en dimridå i framtagandet av utredningen?

Underlaget borde varit presenterat för länge sedan. Att eventuellt skylla på pandemin håller inte. Effektiviteten har snarare ökat i kommunen än minskat. Påminner om utredningen om näringslivsverksamheten som gick på räls och blixtsnabbt.

Glad Påsk!

Pierre Rydén (S)

Artikeltaggar

Catrin HulmarkerEstrid EricsonskolanGuldkroksområdetPolitik

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.