Hoppa till huvudinnehållet

Träffar med retrobilar

Publicerad:
Krister Stenestam, med sin Volvo P1800 ES av 1973 års modell, Ingemar Gustafsson, Björn Jähnke, med en Volvo Amazon från 1964, och Ola Söderpalm med sin Fiat 500 av 1972 års modell bjuder in till Veteranträffar för europeiska fordon äldre än 30 år på Stora torget i Hjo under fyra torsdagar.
Krister Stenestam, med sin Volvo P1800 ES av 1973 års modell, Ingemar Gustafsson, Björn Jähnke, med en Volvo Amazon från 1964, och Ola Söderpalm med sin Fiat 500 av 1972 års modell bjuder in till Veteranträffar för europeiska fordon äldre än 30 år på Stora torget i Hjo under fyra torsdagar. Foto: Lars-Ola Carlén

Hjo är sommartid något av veteranfordonens mecka. Många märkesklubbar ordnar med arrangemang och under fyra torsdagar i vår ordnas det med veteranbilsträffar på Stora torget för europeiska fordon äldre än 30 år.

American power tour, där amerikanska muskelbilar kör runt Vättern med övernattning i Hjo, British motor meet, där brittiska fordon visas upp i Stadsparken, Lake town curisers årliga rally med "dollargrin", ja det är bara några av de återkommande evenemangen i Hjo sommartid som lockar bilentusiaster från när och fjärran.

Med start på torsdag den 5 maj adderas Veteranbilsträffar på Stora torget till raden av bilevenemang.

– Det är veteranbilsträffar för europeiska fordon som är äldre än 30 år, berättar bilentusiasterna Björn Jähnke, Krister Stenestam, Ola Söderpalm och Ingemar Gustafsson, som tagit initiativet till träffarna på Stora torget.

De är själva hängivna europeiska bilmärken och hoppas nu samla ett 40–50-tal likasinnade till fordonsträffar under fyra tillfällen i vår och på försommaren, varannan torsdag vilket betyder 5 maj, 19 maj, 2 juni och 16 juni.

– Charmen är blandningen av bilar och det kommer bli stor igenkänning, utlovar Björn Jähnke.

Kvartetten tror att det kommer bli en hel del Volvo och Saab av modell äldre, men även tyska, italienska och brittiska fordon väntas dyka upp. Kanske även ett och annat tävlingsekipage och även andra fordon än personbilar.

Det är ingen föranmälan utan bara att dyka upp med sitt fordon.

Valet av Stora torget som mötesplats är ett sätt att gynna den lokala näringen då det väntas komma såväl fikasugna bilentusiaster som besökare till veteranträffarna.

Artikeltaggar

HjoMotorStadsparkenVättern

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.