Hoppa till huvudinnehållet

Ny trafikomledning: Enkelriktad väg byter håll tillfälligt

Publicerad:
Trafiken stängs av mellan rondellen och kyrkogården på Falköpingsvägen.
Trafiken stängs av mellan rondellen och kyrkogården på Falköpingsvägen. Foto: Hjo kommun

En större omledning av trafiken sker nästa vecka när bygget av den nya gång- och cykelvägen flyttar västerut längs Torggatan­–Falköpingsvägen. Enkelriktade sträckan av Strömsdalsvägen byter håll och blir tillfälligt enkelriktad mot söder i stället för norr.

All trafik från rondellen där Ringvägen och Falköpingsvägen möts till korsningen Falköpingsvägen/Marknadsgatan, vid kyrkogården, stängs av från tisdag nästa vecka och i två och en halv vecka framåt. Den enkelriktade delen av Strömsdalsvägen, mellan brandstationen och Torggatan, byter tillfälligt riktning och blir enkelriktad mot söder i stället för norr.

– Tillfälligt kommer du kunna köra in på Strömsdalsvägen från brandstationen ned till Torggatan. Vi försöker göra det så smidigt som möjligt med tydlig skyltning, men det kan upplevas stökigt, säger John Hullberg, arbetsledare för gata-park vid Hjo kommun.

Främsta skälet till trafikomläggningen är att underlätta för trafik till och från Guldkroksskolan, som annars skulle få en längre omväg under arbetet.

De senaste två veckorna har trafiken på Torggatan påverkats av vägarbeten. Som tidningen skrivit tidigare pågår den första etappen i byggnationen av den nya gång- och cykelvägen där gatan grävs upp i omgångar för vatten- och avloppsarbeten.

– Vi kommer byta flera dagvattenbrunnar och serviser till fastigheter längs Torggatan. Under vecka 20 kommer stamledningen renoveras invändigt från Ringvägen ned till torget.

Artikeltaggar

HjoHjo kommun (org)TorggatanTrafikTransportVägarbete

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.