Hoppa till huvudinnehållet

Ny ägare till "Hjo Meken"

Publicerad:
Fastigheten där Hjo Mekaniska Verkstad en gång huserade är såld och får nya ägare vid halvårsskiftet.
Fastigheten där Hjo Mekaniska Verkstad en gång huserade är såld och får nya ägare vid halvårsskiftet. Foto: Lars-Ola Carlén

Industrifastigheten där Hjo Mekaniska Verkstad huserade en gång i tiden utmed Strömsdalsvägen i Hjo får ny ägare. Grävfirma Anders Jansson AB tar vid halvårsskiftet över området som i folkmun går under namnet Hjo Meken, där en rad hyresgäster huserar med olika verksamheter.

Lena och Lars ”Lilleman” Gustafsson har ägt fastigheten sedan 1994 och i veckan blev det officiellt att Heléne och Robin Wallenius förvärvat fastigheten och står som nya ägare till LIG Fastigheter AB med tillträde den 1 juli.

– Vi fick förfrågan om att sälja och kände att det var ett företag som kunde passa till lokalerna. Nu är det rätt i tiden. Heléne och Robin har ett framtidstänk och ett driv som vi gillar och vi tror att de kan göra något bra av fastigheten, säger Lena och Lars Gustafsson i ett pressmeddelande.

Fastighet och transport

Lena och "Lillemans" transportbolag, LIG transporter AB, har varit aktivt sedan 1981 och inriktat på transporter till utlandet. Bolaget kommer att ägas och drivas vidare av Lena och "Lilleman". Företaget kommer fortsatt syssla med transporter, men i något mindre omfattning. Verksamheten stannar även kvar som hyresgäst på området.

En del av LIG Transports verksamhet förvärvas av Grävfirma Anders Jansson AB i affären med fastigheten.

Robin och Heléne Wallenius med Grävfirma Anders Jansson AB tar över LIG Fastighet och en del av LIG Transports verksamhet.
Robin och Heléne Wallenius med Grävfirma Anders Jansson AB tar över LIG Fastighet och en del av LIG Transports verksamhet. Foto: Glenn Svensson

Heléne och Robin Wallenius har sedan 2016 ägt och drivit koncernen Ahlgren-Wallenius i Hjo AB där dotterbolaget Grävfirma Anders Jansson AB ingår och i och med affären även LIG Fastigheter AB.

– Vi är glada och ärade att få förtroendet av Lena och "Lilleman" att förvalta deras livsverk. Vi har många planer för området men kommer att ägna första tiden åt att lära känna verksamheten, medarbetarna och området. Det finns en hel del nytt att lära sig, säger Heléne och Robin.

Lokalerna där Hjo Mekaniska Verkstad huserade en gång i tiden får ny ägare.
Lokalerna där Hjo Mekaniska Verkstad huserade en gång i tiden får ny ägare. Foto: Lars-Ola Carlén

Fastighetens lokala geografiska placering anser de lämpa sig mycket bra för grävfirman då majoriteten av företagets tjänster utförs i Hjo tätort. Dessutom finns det en tungverkstad med både grop och traverser då det finns en hel del stora maskiner som behöver omsorg då och då.

Även vid Ekestuga

– Lena och "Lilleman" hade en stark önskan om att vi skulle erbjuda befintlig personal fortsatt anställning vilket var självklart för oss att erbjuda. Vi menar att medarbetarna är den viktigaste och mest värdefulla resursen ett företag kan ha. Personalen besitter en stor kompetens och har mångårig anställning inom företaget, säger Heléne och Robin.

Förra året förvärvade grävfirman en bit industrimark vid Ekestugan i Hjo. Här kommer delar av grävfirmans verksamhet att bedrivas för att minimera onödig tung trafik på Strömsdalsvägen.

Artikeltaggar

EkonomiHjoNäringslivTransport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.