Hoppa till huvudinnehållet

P4 Nästa avgörs i Hjo

Publicerad:
Reporter Christoffer Tuulik
Christoffer Tuulik
christoffer.tuulik@hjotidning.se
Programledarna Ewa Ohlsson och Carolina Bladh, som bor i Hjo, leder distriktsfinalen av P4 Nästa.
Programledarna Ewa Ohlsson och Carolina Bladh, som bor i Hjo, leder distriktsfinalen av P4 Nästa. Foto: Christoffer Tuulik

Distriktsfinalen av talangjakten P4 Nästa hålls i Stadsparken i Hjo i slutet av maj. P4 Skaraborg Sveriges radio sänder direkt när Skaraborgs bidrag till riksfinalen ska utses. I juryn finns bland annat Hjosångerskan Anna Rockenstierna.

Distriktsfinalen skulle avgöras i Hjo redan 2020 men pandemin stoppade uppträdanden framför publik. Efter att restriktionerna släppts hålls årets upplaga inför publik i Stadsparken onsdagen den 25 maj då lyssnare och jury utser en vinnare som representerar Skaraborg i riksfinalen av P4 Nästa.

Bland många inskickade bidrag har fem valts ut av en jury, alla ska framföras live i samband med distriktsfinalen. Inga artister eller band från Hjo deltar i år. Däremot finns andra lokala kopplingar som sångerskan Anna Rockenstierna, som ingår i den lokala juryn. Även programledarna representerar Hjo – Ewa Ohlsson och Carolina Bladh – som båda bor i kommunen.

– Vi har åkt runt på turnén i Skaraborg före pandemin men det är första gången vi håller distriktsfinalen i Hjo. Stadsparken är en vacker plats dit vi tror både Hjobor och andra vill komma för att lyssna på lokala talanger. Vi förväntar oss klarblå himmel, en solig kväll och gärna lite värme och fullt med folk i Stadsparken. Kommer det över tusen åskådare blir vi överlyckliga, men vi siktar på säg 500 personer, säger Torbjörn Borg, programutvecklingschef vid P4 Skaraborg.

P4 Nästa, som tidigare hette Svensktoppen nästa, har hållits årligen sedan 2008 och är en talangjakt där alla lokala P4-kanaler i landet utser en vinnare från sändningsområdet som sedan tävlar i riksfinalen. Fram till 2021 fick vinnaren av riksfinalen en plats i Melodifestivalen året efter.

Låten ”Feels” av Skövdebandet M.W vann riksfinalen av P4 Nästa 2021 och blev den 15:e mest spelade låten i Sveriges radio samma år.

Distriktsfinalen av P4 Nästa Skaraborg hålls i Stadsparken i Hjo 2022.
Distriktsfinalen av P4 Nästa Skaraborg hålls i Stadsparken i Hjo 2022. Foto: Christoffer Tuulik
Sångerskan Anna Rockenstierna medverkar i juryn. Lyssnarna har dock halva makten.
Sångerskan Anna Rockenstierna medverkar i juryn. Lyssnarna har dock halva makten. Foto: Christoffer Tuulik
Torbjörn Borg, programutvecklingschef vid P4 Skaraborg Sveriges radio.
Torbjörn Borg, programutvecklingschef vid P4 Skaraborg Sveriges radio. Foto: Christoffer Tuulik

Artikeltaggar

HjoMusikP4P4 NästaSkaraborgSveriges Radio

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.