Hoppa till huvudinnehållet

Musik med Bäck i TV4:s schlagerprogram

Publicerad:
Michael Bäck, förra kulturskolechefen i Hjo kommun, står för pianomusik i tv-programmet "Massor med schlager".
Michael Bäck, förra kulturskolechefen i Hjo kommun, står för pianomusik i tv-programmet "Massor med schlager". Foto: Marita Sjöquist

Hjo kulturskolas förra chef Michael Bäck medverkar i tv-programmet "Massor med Schlager" med att spela pianomusik.

På tisdag kväll, sänder TV4 det första avsnittet av den musikaliska nöjesdokumentären " Massor med schlager" om två av Sveriges största schlagerkompositörer – Lasse Holm och Torgny Söderberg.

Schlagerkompositörerna Lasse Holm och Torgny Söderberg är skaparna av klassiker som ”Miss decibel”, ”Eloise”, ”Främling”, ”Högt över havet” och ”Diggiloo diggiley”. Tv-programmet innehåller nyinspelade intervjuer varvat med arkivmaterial, där artister, kompositörer och textförfattare berättar hur låtarna kom till, roliga minnen, anekdoter och vad melodierna betytt.

Medverkar gör även Hjo kulturskolas förra chef Michael Bäck. Han spelar nämligen bakgrundsmusiken på piano i tv-programmet med kompositörernas kända låtar som bland annat "Bra vibrationer" och "Kärleken är evig".

– Det var ett mycket ärofyllt uppdrag, sammanfattar Michael Bäck via telefon.

Michael Bäck avslutade sin tjänstgöring på Hjo kulturskola årsskiftet 2020/21 och jobbar nu som evenemangsproducent och projektledare i Västerås kommun. Han är nu mitt uppe i planeringen inför stadens nationaldagsfirande med artister som bland annat melodifestivalvinnaren Cornelia Jakobs, Tusse och Arja Saijonmaa.

– Det är ett inspirerande uppdrag och kommer att bli ett fint firande, avslutar Bäck.

Artikeltaggar

HjoLasse HolmMichael BäckNöje/KulturTV4

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.