"Kroken" och HP Tibro går skilda vägar

Publicerad:
HKG:s gamle storspelare Michael Åberg ska tillsammans med William Samuelsson leda "Kroken" kommande säsong. Foto: Erica Augustsson

Förra säsongen slog HK Guldkroken och HP Tibro ihop sina lag, men nu går parterna skilda vägar.

– Samarbetet fungerade jättebra, men resultaten uteblev, konstaterar HKG-ordförande Fredrik Wigren.

HK Guldkroken tar nya tag och kommer nästa säsong att göra en omstart i division 4.

Ifjol hade HKG svårt att på egen hand få ihop en spelartrupp, vilket även gällde HP Tibro. Föreningarna tog beslut om att slå ihop herrlagen, där ett lag var representerat i division 2 och det andra spelade i division 4.

Jumboplats i tvåan

HP Tibro/HK Guldkroken rosade inte marknaden utan fick under säsongen endast ihop två poäng och det blev inget nytt kontrakt tvåan.

Nu har HK Guldkroken tagit beslut om att gå vidare på egen hand och göra en omstart i division 4.

För närvarande tränar laget en gång i veckan och ledare för laget är Michael Åberg och William Samuelsson.

– Just nu består truppen i princip enbart av egna produkter, upplyser Fredrik Wigren.

Nya på träningen

Redan nu har flera ny-gamla bekantskaper dykt upp i Guldkrokshallen som Maximilian Berglund Schwarz och målvakten William Saxe.

Förhoppningen är att fler nyförvärv ska tillkomma.

– Vi jobbar på flera namn och vi hoppas på att kunna knyta till oss några äldre, rutinerade spelare som kan komma in och stötta det yngre gardet, säger Wigren och fortsätter:

– Vår målsättning är att på sikt ta oss upp till trean igen för att sedan kunna starta Silverkroken på nytt och kunna ha i gång två herrseniorlag. Vi har en del yngre spelare på gång och målsättningen är att kunna erbjuda så många som möjligt att spela handboll.

HK Guldkroken kommer även att ha ett damlag i seriespel och redan nu ser Fredrik Wigren fram emot säsongen 2022/23.

– Det ska bli jättekul att kunna ha två egna seniorlag, spela i Guldkrokshallen och slippa alla restriktioner som vi haft med pandemin i två år.

Artikeltaggar

HandbollHjoHK GuldkrokenNyheterSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare