Hoppa till huvudinnehållet

Premiär för duo i Nationella touren

Publicerad:
Hjobon Jonathan Frisk och Jim Ljungqvist, Tibro – båda tävlar för discgolfförening OrbiTibro – deltog i Nationella touren.
Hjobon Jonathan Frisk och Jim Ljungqvist, Tibro – båda tävlar för discgolfförening OrbiTibro – deltog i Nationella touren.

Jonathan Frisk, Hjo och Jim Ljungqvist, Tibro deltog i premiären för Nationella touren i discgolf.

I helgen var det premiär för Nationella touren i Helsingborg. Från Skaraborg och Tibros discgolfförening OrbiTibro deltog Hjobon Jonathan Frisk och Jim Ljungqvist, Tibro.

Båda spelarna hade två vinster i lokala tävlingar med sig i bagaget och duon fick nu chansen att tampas mot Sverigeeliten i Brohults discgolfpark.

– Banan var för oss båda ny, så till en början blev det att spela smart och ta det lugnt, Gameplan var att spela säkert och ta paret på de tuffare par 4:orna, säger Jonathan Frisk.

Höll sig till gameplan

Första rundan höll de sin gameplan någorlunda och gick båda bara en över par och slutade på delad plats 19.

Dagen därpå var det Jim Ljungqvist som lyckades bäst och gick på par och blev nia. Jonathan frisk startade rundan bra och var inte långt efter på plus 3 men och fick placeringen 21:a.

Tredje och avslutande rundan gick inte så bra för Jonathan och han saknade flyt.

– Inget kändes rätt under sista rundan, säger Jonathan som slutade på plats 48 av de 86 startande.

Fjärde plats

Jim däremot hade en bättre dag och höll spänningen vid liv när han stundtals låg på en fjärde plats.

Till slut blev placeringen en sjundeplats med många mer meriterade och kända namn ur Sverigeeliten bakom sig.

– Spelet fungerade inte riktigt i någon av dom första rundorna, men jag lyckades ändå hålla ihop det någorlunda och ha bra utgångsläge för sista, säger Jim.

Sista rundan funkade spelet bättre.

– Jag får ändå vara nöjd med tanke på att målet var topp tio, sammanfattar Jim sin egen insats från den första deltävlingen i Nationella touren.

Tuff bana

Det var en tuff bana med mycket vind, höjdskillnader och OB.

Vinnaren i herrklassen blev hemmaspelaren och förhandsfavoriten Henric Hagman. Damklassen vanns av Sofie Björlycke från Vänersborg.

Artikeltaggar

DiscgolfHjoSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.