Hoppa till huvudinnehållet

Hjollywood tema för juldoppet

Publicerad:
Det var kändistätt när den stjärnspäckade gruppen Hollywoodkändisar samlades till det årliga fotot inför Juldoppet i november. Årets tema är Let's go to Hjollywood mix.
Det var kändistätt när den stjärnspäckade gruppen Hollywoodkändisar samlades till det årliga fotot inför Juldoppet i november. Årets tema är Let's go to Hjollywood mix. Foto: Siewert Anderson

En stjärnspäckad parad med välkända Hollywoodkändisar kommer gå genom Hjo i slutet av november. Det är deltagarna i årets Juldopp som paraderar innan de tar sitt årliga dopp i Vättern i samband med den traditionella julmarknaden.

”Let's go to Hjollywood mix” är temat för årets Juldopp.

– Visst har man hört det förut, kanske i gamla Hollywoodfilmer som Helan & Halvan och Charlie Chaplin. Vi har döpt temat utifrån gamla filmer,” Let's go to Hjollywood mix”, säger Juldoppets initiativtagare Pierre Rydén, som i dagarna samlade ett antal hugade deltagare för den traditionella bildtagningen i den lummiga Stadsparken.

Till Hjollywood

Utifrån temat ”Let’s go to Hjollywood mix” klädde de sig till många kända Hollywoodkändisar. I sällskapet ingår bland andra Batmanfamiljen, Robin Hood, Whitney Houston, Indiana Jones, Helan & Halvan, Charlie Chaplin, Ingrid Bergman med Bing Crosby och Willy Wonka. Och på häst John Wayne med många fler.

– Givna på bild är också Tomtefamiljen som är hämtad ur Tomteverkstaden. Arbetet och planering med Juldoppet har växt fram under året tillsammans med deltagarna, säger Pierre Rydén.

Uppskattat Astridtema

Förra årets Juldopp lockade ett drygt trettiotal doppare som bjöd på sig själva till barnens förtjusning. De jagade tjyvarna Kling & Klang rönte glädje hos barnen, Pippi Långstrump kom ridande på Lilla Gubben flera undrade varför Melker från Saltkråkan alltid badar med kläderna på.

– Detta ställer ju ytterligare krav på oss inför årets Juldopp för att få till ett roligt inslag och som intresserar, säger Pierre.

Juldoppet brukar ske kring lunchtid och redan under förmiddagen kommer julmarknadsbesökarna i Hjo märka av att det är ett juldopp på gång.

Parad genom stan

– Nytt för i år är att Per Madestam kommer transportera tomtefamiljen med draghästar i en kortegevagn från torget och genom staden, berättar Pierre.

I följe kommer de kända Hollywoodfigurerna gå i parad. Asterix, Obelix med hunden Idefix kommer leda Juldoppssällskapet fram till hamnen. Ingrid Bergman, Bing Crosby med flertalet Nunnor kommer dela ut choklad till barnen under paraden. Dessutom kommer John Wayne med flera cowboyer rida på häst efter paraden.

Helan & Halvan och Charlie Chaplin är några filmstjärnor som dyker upp till Juldoppet i november.
Helan & Halvan och Charlie Chaplin är några filmstjärnor som dyker upp till Juldoppet i november. Foto: Privat

Arrangemanget Juldoppet sker i samarbete med restaurang Bryggan, Hjo Handel, Hjo Kommun och Hjo Tidning. Lions club kommer att finnas med i samband med Juldoppet och samla in pengar till välgörande ändamål.

– Juldoppet sker i samband med julmarknaden lördagen den 26 november och mer detaljer kring övrigt program kommer ut när arbetsgruppen som jobbar med planeringen är klar, avslutar Pierre.

Artikeltaggar

FilmHjoHollywoodKändisarLions ClubNöje/KulturStadsparkenVättern

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.