Hoppa till huvudinnehållet

Åkesson tog säker seger

Publicerad:
Linnea Åkesson såg till att det blev seger för FMCK Skövde även på damsidan.
Linnea Åkesson såg till att det blev seger för FMCK Skövde även på damsidan. Foto: Anton Gustavsson

Linnea Åkesson från Hjo, tävlandes för FMCK Skövde, vann första deltävlingen i damklassen i endurons långloppsserie.

På lördagen genomfördes den första deltävlingen i endurons långloppsserie. 275 förare var anmälda till tävlingen i Falköping där det på förhand talades om att det skulle bli en duell om segern mellan FMCK Skövdes Albin Elowson och Tibro MK:s Rikard Hansson. Den kampen vann Elowson klart.

Tävlingen i Falköping kördes på en 16 kilometer lång bana och tävlingstiden var satt till 2,5 timmar.

På damsidan dominerade FMCK Skövdes Linnea Åkesson stort och vann före Hanna Lagher, Göta MS.

Långloppsserien körs över fem deltävlingar. Efter Falköpings MK väntar nu Bergby den 19 juni, Billingen Enduro Challenge med FMCK Skövde som arrangör den 3 juli, sedan 23 juli i Söderhamn och det hela avslutas i Botkyrka den 1 oktober.

Artikeltaggar

EnduroHjoLinnéa ÅkessonMotor

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.