Hoppa till huvudinnehållet

Sänkt hastighet under hösten

Publicerad:
Hastigheten i Korsberga och Blikstorp ska sänkas från dagens 50 till 40 kilometer i timman.
Hastigheten i Korsberga och Blikstorp ska sänkas från dagens 50 till 40 kilometer i timman. Foto: Lars-Ola Carlén

Hastigheten på vägarna i Blikstorp och Korsberga ska sänkas. Från dagens 50 kilometer i timman till 40 km/timma. Tekniska utskottet väntas fatta det formella beslutet till hösten och sedan ska Trafikverket skylta om.

Kommunen har vid upprepade tillfällen fått önskemål om sänkt hastighet i tätorterna utanför Hjo stad. Bland annat har boende utmed Ekängsvägen i Blikstorp uppmärksammat att det går alldeles för fort på den smala vägen där barnen går till skolbussen och husen ligger tätt intill vägen.

Förslag om farthinder har framförts, men framförallt att bashastigheten ska sänkas från dagens 50 till 40 kilometer i timman.

Sänker under hösten

Tekniska utskottet har tidigare behandlat önskemålet och tagit upp frågan med Trafikverket, som är väghållare på de större genomfartsvägarna i såväl Blikstorp som Korsberga.

– Vi har haft samråd med dem och de har inget att invända, berättar tekniska utskottets ordförande Lars Glad (M).

Nästa steg blir nu at tekniska utskottet fattar ett formellt beslut om ny bashastighet i Blikstorp och Korsberga och sedan är det upp till Trafikverket att se till att det skyltas med den nya bashastigheten 40 kilometer i timman.

Förhoppningen är att hastighetssänkningen ska träda i kraft under hösten.

Artikeltaggar

HjoKorsbergaLars GladTrafikTrafikverketTransport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.