Deltar inte i Vätternrundans säkerhetsmöten: ”Vi har egna möten”

Publicerad:
Besökare till invigningen av långbänken måste korsa Jönköpingsvägen, samtidigt som cyklisterna rullar in mot Hjo. En vakt kommer slussa över gående i höjd med T-bryggan på lördag förmiddag. Foto: Christoffer Tuulik

Säkerheten längs Jönköpingsvägen i Hjo ifrågasätts inför Vätternrundan i år. Nu visar det sig att Hjo kommun inte deltar på arrangörens säkerhetsmöten, trots att de bjuds in.

– Vi har egna möten med arrangören i stället, svarar Jonas Sjölin vid Hjo kommun.

Säkerhetsmötena hålls i Motala inför varje upplaga, där arrangören och inblandade aktörer diskuterar säkerhetsfrågor i samband med cykelloppet. Trots årliga inbjudningar har Hjo kommun inte medverkat vid dessa möten, enligt en uppgiftslämnare.

Jonas Sjölin, samhällsbyggnadschef vid Hjo kommun, bekräftar att kommunen inte medverkar vid dessa möten. Kommunen har i stället egna möten med arrangören kring säkerheten genom Hjo.

– Vi har funktionsmöten med Vätternrundan i stället. Arrangörens säkerhetsmöten i Motala med kommunerna längs sträckan berör främst de större vägarna och inte tätorterna, som i Hjos fall.

Som tidningen skrev i tisdags har säkerheten utmed Jönköpingsvägen i Hjo ifrågasatts på sociala medier inför årets upplaga. Hjo kommun inviger långbänken längs Strandpromenaden dit många personer väntas för att fylla den 265 meter långa bänken samtidigt som Vätternrundans cyklister passerar på Jönköpingsvägen.

Läs artikeln här:

Inviger långbänken samtidigt som Vätternrundan: ”Hoppas ingen olycka sker”

Besökare till invigningen måste korsa Jönköpingsvägen för att komma till Strandpromenaden. Cyklisterna kommer ofta i stora klungor vid tidpunkten för invigningen.

Det ska liksom i föregående artikel förtydligas att kommunen anlitat en vakt, som har till uppgift att slussa över gående på Jönköpingsvägen i samband med invigningen.

Läs också:

Vätternrundan passerar Hjo: Så påverkas du i helgenRedo för VätternrundanHjoborna som kör Vätternrundan

Artikeltaggar

HjoHjo kommun (org)SamhälleTrafikVätternrundan

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare