Hoppa till huvudinnehållet

Rörelse för välgörenhet: ”En glädjefest”

Publicerad:
Emma Björnell
emma.bjornell@hjotidning.se
Sigge Lindgren, Linn Eklund Sundell, Majken Göthberg och Harry Eklund Sundell tycker att motionsrundan och dess insamling till Barncancerfonden Västra är viktig.
Sigge Lindgren, Linn Eklund Sundell, Majken Göthberg och Harry Eklund Sundell tycker att motionsrundan och dess insamling till Barncancerfonden Västra är viktig. Foto: Emma Björnell

Såväl Hjobor som turister startade lördagsförmiddagen med en motionsrunda i Hjoåns dalgång. Den fysiska aktiviteten och naturupplevelsen kombinerade de med ett betydelsefullt ändamål: att samla in pengar till cancerdrabbade barn och familjer.

För fjärde året arrangerade Malin Ahlner med familj en motionsrunda, Hjo mot cancer, i samband med Rock mot cancer. Med löparsteg, promenadskor, hundtassar eller på barnvagnshjul kunde deltagarna följa Hjoåns dalgång för en tur på sammanlagt fem kilometer.

– Det började då jag fick reda på att en ung tjej drabbats av cancer. Jag ville bidra med något, berättar Malin Ahlner.

Malin Ahlner, Fredrik Ahlner, Birgitta Ahlner och Lisa Lisa Eriksson stod bakom arrangemanget. Vid start- och målgången utanför Lilla Park bjöd de på fika.
Malin Ahlner, Fredrik Ahlner, Birgitta Ahlner och Lisa Lisa Eriksson stod bakom arrangemanget. Vid start- och målgången utanför Lilla Park bjöd de på fika. Foto: Emma Björnell

Tid för reflektion

Sagt och gjort, så drog Malin i gång motionsrundan. Inför arrangemanget har folk skänkt pengar för att hjärtan med cancerdrabbade människors namn ska vägleda motionärerna.

– I år hänger drygt 60 hjärtan utmed vägen, och namnen tillhör människor i alla åldrar, förklarar Ahlner.

Vidare berättar hon att rundan ska ge tid till eftertanke.

– Rock mot cancer är en glädjefest, men här ges möjlighet att tänka, minnas och reflektera, menar Malin Ahlner.

Utspritt över dagen

En av löparna som uppskattade rundan var Kerstin Brunér.

– Det är bra att få med ett lopp, att Rock mot cancer inte bara är centrerat runt kvällen, tycker hon.

"Det var en jättekul runda i skönt väder och med fint underlag", tycker Jonathan, Kerstin och Josefine Brunér samtidigt som de belyser det viktiga syftet med insamlingen.
"Det var en jättekul runda i skönt väder och med fint underlag", tycker Jonathan, Kerstin och Josefine Brunér samtidigt som de belyser det viktiga syftet med insamlingen. Foto: Emma Björnell
För Anna Hallbeck och Sara Mejer har motionsrundan Hjo mot cancer blivit en tradition. ”Det märks att alla Hjobor bidrar. Det är lätt när många hjälps åt och man inte behöver bidra med så mycket, för vi gör stor skillnad tillsammans”, är de överens om.
För Anna Hallbeck och Sara Mejer har motionsrundan Hjo mot cancer blivit en tradition. ”Det märks att alla Hjobor bidrar. Det är lätt när många hjälps åt och man inte behöver bidra med så mycket, för vi gör stor skillnad tillsammans”, är de överens om. Foto: Emma Björnell

Läs fler artiklar om årets Rock mot cancer här:

Här rullar mopederna genom Hjo för cancerdrabbade: ”Känner sig som 15 år igen”Rockfesten i helgen en succé: Så mycket har Rock mot cancer samlat in hittills

Artikeltaggar

Fritid och livsstilHjoMotion och hälsaVälgörenhet

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.