Hoppa till huvudinnehållet

Rock mot cancer slog alla tidigare rekord – så mycket samlades in i år

Publicerad:
Här står styrelsen i föreningen Rock mot cancer med resultatchecken som lämnas till Barncancerfonden Västra. Längst bak står: Seppo Ojanen, Håkan Forsberg, Hendrik Palm och John Jarstål. Framför står: Reiner Berndt, Gerda och Siewert Anderson, samt Christer Pierre. Bo-Lennart Johansson saknas på bilden. Foto: Erling Svorstol

Rock mot cancer lämnar nu över totalt 775 000 kronor till Barncancerfonden Västra. Årets upplaga har slagit alla tidigare rekord sett till både summor och publik.

Styrelsen i föreningen för Rock mot cancer är mycket nöjda med hur bra allt fungerat före, under och efter festivalen som hölls i Hjo Stadspark den 2 juli. "Vi hade en rekordstor publik och de var väldigt generösa. Mat, lotterier, försäljning av t-shirts med mera gick så bra att man fick stänga många stånd i förtid. Det var helt enkelt slutsålt", skriver ordförande och initiativtagare Siewert Anderson, i ett pressmeddelande.

775 000

– Vi samlade in drygt 820 000 kronor och när våra kostnader är betalda och vi har sparat lite för kommande behov, så nu kan vi skicka 775 000 kronor till Barncancerfonden Västra, säger Håkan Forsberg, föreningens kassör.

Får god hjälp

Festivalen arrangerades första gången 2014 och då var målet att samla in 10 000 kronor. Den slutliga summan blev rejält mycket större och sedan dess har summan ökat år för år.

"Totalt har vi bidragit med mer än 3,5 miljoner kronor till Barncancerfonden Västra och det känns riktigt bra", tycker alla i styrelsen.

– Vi är en liten förening med bara nio medlemmar. Festivalen med kringarrangemangen har växt och vi skulle inte klara av att dra runt det här själva utan all hjälp vi får. På den punkten är vi unika. Att Lions Club, Hjo Rotaryklubb, Odd Fellow, Round Table och Svenska kyrkan samarbetar med oss för en god sak känns riktigt bra. För övrigt jobbar även restauranger, musiker och alla andra ideellt, utan en enda krona i ersättning, säger Siewert Anderson.

Artikeltaggar

HjoNöje/KulturRock mot cancerVälgörenhet

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.