Hoppa till huvudinnehållet

Vallfärdade till Vätterns vatten

Publicerad:
"Det här är våran favoritplats. Vi var här i går också", berättar William och Jasmina Almgren från Tibro. De förklarar att de har grävt kanaler i vattnet samt hoppat från bryggan.
"Det här är våran favoritplats. Vi var här i går också", berättar William och Jasmina Almgren från Tibro. De förklarar att de har grävt kanaler i vattnet samt hoppat från bryggan. Foto: Emma Björnell

Sommaren är kort och den kan regna bort, men så har det inte varit de senaste dagarna med rekordvärme i landet.

I mitten av veckan var Vätterns temperatur under 20 grader, fast luften var betydligt varmare, vilket fick människor att dra sig till Vättern. Både i hamnen och på Strandpromenaden veks solstolar och parasoll upp.

– Det är lite ljummet i vattnet, tycker Jasmina och William Almgren som badade på Söder.

På samma strand trivdes familjen Wester Åberg. Loui Wester tycker att det bästa med sommaren är glass, och farmor Gittan Wester Åberg håller med.

– Det vore trevligt om det fanns glassförsäljning här, säger hon.

Ytterligare ett semesternöje är en båttur, vilket familjen Ahlander Johannesson nappade på.

– Bada, sola, umgås och njuta av livet är det bästa med sommaren, menar de.

En dag på stranden passade bra när sommarhettan slog till.
En dag på stranden passade bra när sommarhettan slog till. Foto: Emma Björnell
Leah och Loui Wester byggde sandslott tillsammans med farmor Gittan Wester Åberg. I deras packning för en bra dag på stranden finns en håv, solkräm, bra matsäck och vatten.
Leah och Loui Wester byggde sandslott tillsammans med farmor Gittan Wester Åberg. I deras packning för en bra dag på stranden finns en håv, solkräm, bra matsäck och vatten. Foto: Emma Björnell
För Falköpingsborna Ingrid Johansson samt Britt-Marie och Eie Lindgren är Hjo ett måste varje sommar. De gillar när vädret växlar lite och trion tipsar om att söka skugga och dricka mycket vatten för att mäkta med värmen.
För Falköpingsborna Ingrid Johansson samt Britt-Marie och Eie Lindgren är Hjo ett måste varje sommar. De gillar när vädret växlar lite och trion tipsar om att söka skugga och dricka mycket vatten för att mäkta med värmen. Foto: Emma Björnell
Segelbåtarma for ut på Vätterns blåa spegel.
Segelbåtarma for ut på Vätterns blåa spegel. Foto: Emma Björnell
Jan och Ann-Sofi Sjöman, Valter, Tage och Henrik Ekefri från Lidköping campar i Hjo. De har lekt på lekplatsen, badat, åkt skateboard och ätit glass."De godaste glassmakerna är daim och lakrits", tycker Valter och Tage.
Jan och Ann-Sofi Sjöman, Valter, Tage och Henrik Ekefri från Lidköping campar i Hjo. De har lekt på lekplatsen, badat, åkt skateboard och ätit glass."De godaste glassmakerna är daim och lakrits", tycker Valter och Tage. Foto: Emma Björnell
"Sommaren har varit bra. Kantarellerna är redan framme och nu är vädret är jätteskönt. Vattnet är uppfriskande också", tycker Sören Ahlander som åkte ut med båten tillsammans med dottern Jonna Ahlander och hennes familj, Erik Johannesson och deras son Nils.
"Sommaren har varit bra. Kantarellerna är redan framme och nu är vädret är jätteskönt. Vattnet är uppfriskande också", tycker Sören Ahlander som åkte ut med båten tillsammans med dottern Jonna Ahlander och hennes familj, Erik Johannesson och deras son Nils. Foto: Emma Björnell

Artikeltaggar

BadFritid och livsstilGlassHjoHjoHjo hamnSemesterSommarSommarlovTurismVäderVärmebölja

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.