Hoppa till huvudinnehållet

Glasberget vid Stationen växer

Publicerad:
På tisdagsmorgonen var det fortfarande flaskor och andra förpackningar av glas kvar runt glasbehållarna vid återvinningsstationen bakom fritidsgården Stationen i Hjo.
På tisdagsmorgonen var det fortfarande flaskor och andra förpackningar av glas kvar runt glasbehållarna vid återvinningsstationen bakom fritidsgården Stationen i Hjo. Foto: Lars-Ola Carlén

Glasberget vid återvinningen bakom fritidsgården Stationen bara växer. Trots att kommunen vid upprepade tillfällen påpekat för ansvariga att glasigloorna behöver tömmas fortsätter personer att lämna sina flaskor och burkar i glas.

Det har nu gått en vecka sedan Hjo kommun första gången ringde till Förpacknings- och tidningsinsamlingen, som ansvarar för återvinningsstationerna, för att uppmärksamma problemet med att det är överfullt i glasigloorna och att folk börjat ställa flaskor och andra glasförpackningar runt om på återvinningen.

Enligt företagets hemsida tömdes de båda igloorna senast den 22 juni och något nytt datum för nästa tömning finns inte angivet, utan att "tömning sker löpande".

Hjo kommun har fått uppgift om att glaset ska hämtas under tisdagen.

Att det finns personer som lämnar sina flaskor och andra glasförpackningar på marken utanför igloorna när de är fulla har retat upp flera personer på sociala medier, som påpekar att de finns fler ställen att lämna sitt avfall på när det inte är möjligt vid Stationen.

Artikeltaggar

HjoHjo kommunMiljöTeknik och vetenskap

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.