Hoppa till huvudinnehållet

Filmkväll i det gröna

Publicerad:
Filmen Tisdagsklubben lockade många till Stadsparken på lördagen
Filmen Tisdagsklubben lockade många till Stadsparken på lördagen Foto: Miranda Smedberg

När bilarna lämnat Stadsparken i lördags tog i stället filmduken plats under trädkronorna. Många hade laddat upp med godsaker och varma filtar för en bioupplevelse i den svala augustikvällen.

När mörkret lagt sig på lördagen hade besökare slagit sig ner på solstolar och filtar i Stadsparken för filmmys. Det var dramakomedin Tisdagsklubben som visades, och familjen Holst var peppade för en helkväll i "biosolstolen".

Biobesökarna Annie, Frida, Nils, Vilgot och Christofer Holst var väl förberedda med filtar och godis.
Biobesökarna Annie, Frida, Nils, Vilgot och Christofer Holst var väl förberedda med filtar och godis. Foto: Miranda Smedberg

– Vi är här för att skapa sommarminnen, säger Frida Holst.

– Och vi är väl förberedda, fyller Christofer Holst i och syftar på godiset, upphällt i pappersmuggar.

Årets bästa feel good

Det är Hjo biografförening och Hjo filmstudio som står bakom det årliga arrangemanget, och med hjälp av sponsring från lokala aktörer kan gratisvisningen genomföras. Efter pandemiuppehållet känns det extra roligt att vara i gång igen, tycker arrangörerna.

– Nu är vi tillbaka på spåret, det känns jättekul. Det finns ett sug efter större händelser nu, och detta känns tryggt också för att det är utomhus, säger Fredrika Johansson i Hjo biografförening.

Pär Gunnarsson från Hjo filmstudio och Fredrika Johansson från Hjo biografförening var glada att arrangera biokväll igen.
Pär Gunnarsson från Hjo filmstudio och Fredrika Johansson från Hjo biografförening var glada att arrangera biokväll igen. Foto: Miranda Smedberg

Det dröjde lite innan folk började dyka upp, men när mörkret väl föll fylldes snart utomhussalongen. Lagom till klockan 22 hade ett stort gäng slagit sig ner i parken. Både publik och arrangörer var redo för kvällens bioupplevelse.

– Det här är kanske årets bästa svenska feel good-film, säger Pär Gunnarsson innan filmen börjar rulla.

Lördagskvällen var sval men vinden hade mojnat och himlen var klar för biobesökarna.
Lördagskvällen var sval men vinden hade mojnat och himlen var klar för biobesökarna. Foto: Miranda Smedberg

Artikeltaggar

FilmHjoHjo BiografföreningHjo filmstudioNöje/KulturStadsparken

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.