Hoppa till huvudinnehållet

Hojkortege i hamnen

Publicerad:
Madelene Svensson, Björn Svensson, Susanne Persson, Benita Abelsson, Ove Carlsson och Tommy Velin besökte Hjo under traditionsenlig mc-tur. Foto: Miranda Smedberg

Medan brittiska bilar intog Stadsparken under lördagen, var det i stället amerikanska motorcyklar som regerade i hamnen. Den traditionsenliga Bisonturen lockade ett 60-tal förare till Hjo.

Varje år, första lördagen i augusti sluter Harley Davidson-entusiaster upp för rundtur i bygden kring Mullsjö, Hjo och allt däremellan. På lördagseftermiddagen gled ett 60-tal förare från Harley Davidson club Sweden ner i Hjo hamn för att ta en glasspaus.

– Det är sjätte året vi gör turen nu. Vi startade i Mullsjö i morse och körde småvägar till Falköping där vi besökte motorcykelmuseet, säger paret Björn och Madelene Svensson som håller i turen.

Märket Harley Davidson dominerade turen, men det fanns en och annan utstickare.
Märket Harley Davidson dominerade turen, men det fanns en och annan utstickare. Foto: Miranda Smedberg

Traditionen lockar många klubbmedlemmar från olika delar av södra Sverige.

– Vi har en del från Skåne, några från Trollhättan. De som kan och vill hänger med, säger Björn.

Fest för alla

Efter uppställning och glass intill Hamnmagasinet styr motorcykelkaravanen vidare mot Gate. Åkturen avslutas traditionsenligt på Bisonfarmen, där det är stor fest för allmänheten. Ett härligt avslut efter en heldag på hojen, tycker förarna i hamnen.

– Det blir stor fest med musik och grejer, och sen övernattar vi, säger Björn Svensson, innan han och Madelene Svensson tar täten mot Gate.

Måns och Julis Bejving tyckte det var kul att kolla in motorcyklarna.
Måns och Julis Bejving tyckte det var kul att kolla in motorcyklarna. Foto: Miranda Smedberg

Artikeltaggar

Fritid och livsstilHjoHjo hamn

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.